Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Икономическа полиция започна проверка на фирмата на двойния убиец в Пловдив Йордан Таков, която той е имал заедно с една от жертвите си - Христо Ботев. Ще бъде разследвана дейността на дружеството - кой е работил там, какво е било състоянието й. Това съобщи пред "24 часа" шефът на пловдивската полиция комисар Йордан Рогачев.

Таков и Христо Ботев са създали общата си фирма "Сити груп 1" през март 2015 г., която се е занимавала с рециклиране на кафе-машини. В писмените си обяснения, дадени снощи, Таков е посочил, че е била във влошено финансово състояние. По думите му това е бил и поводът за избухналия скандал между него, съдружника му Христо Ботев и неговия баща Васил, който е бивш полицай. Разпрата прераснала в бой и Йордан извадил законно притежавания си пистолет "Макаров".

Стрелял по два пъти в бащата и сина. Един куршум е останал в цевта. И при двете жертви смъртоносните рани са в горната част на тялото. Мъж от съседно хале е чул изстрелите и е видял Таков да излиза от склада с оръжие. Именно очевидецът се е обадил на 112. Четири минути по-късно е пристигнал автопатрул на Трето РУ и е задържал на място убиеца. Йордан не се е опитал да избяга. Според разследващите след екзекуцията той е бил явно объркан от това, което е направил. Оръжието на убийството е иззето.

Таков е получил разрешително за него през юли т. г. Криминалистите не смятат, че престъплението е било предварително планирано, щом във фаталния ден извършителят е носел пистолет, а е станало спонтанно. В склада на убиеца и жертвите му днес влизат и пожарникари, за да проверят дали е отговарял на изискванията.