Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МИСТЕРИЯ: От седмица Дебърлиева е състезателка на “Динамо”, но не е заминала за Русия.
МИСТЕРИЯ: От седмица Дебърлиева е състезателка на “Динамо”, но не е заминала за Русия.

 

СЛЕД футбола, сега и българският волейбол се сдоби с "Казанска афера".
И ако футболната бе пример само за уникална глупост (точно преди дербито с ЦСКА основни състезатели на "Левски" бяха "изпързаляни", че са поканени на проби в "Зенит" (Казан), б. а.), то с волейболната си "Казанска афера" България е на път да влезе в книгата за рекордите на "Гинес".
Страната ни е единствената, която от няколко дни има официално трансферирана в чужбина бременна волейболистка, като в същото време никой не знае или не иска да обясни как се получило това! Съгласно документите, публикувани в електронния регистър на Международната волейболна федерация,

бременната треньорка

на "Левски волей" и бивша капитанка на националния отбор Любка Дебърлиева ще играе дори с коремче в 5-6 месец в отбора на "Динамо" (Казан).
В предишния брой "168 часа" описа подробно трансфера на Дебърлиева, който изтича на 30 май т. г. Документът влезе в сила на 9 февруари т.г. До същата дата треньорът на "Динамо" Ришат Гилязутдинов бе основен претендент за нов селекционер на женския ни национален отбор. Разговорите с него водеше лично шефът на родната волейболна федерация инж. Данчо Лазаров. По време на преговорите директорът на тима от Казан Сергей Черньошов сподели пред руските медии, че се обсъждало асистентка на Гилязутдинов да е именно Любка Дебърлиева.

От Българската федерация по волейбол

не отговориха  на въпросите на "168 часа" дали има връзка между трансфера на Дебърлиева в Казан и намерението на БФВ треньорът на "Динамо" да бъде нов селекционер на женския ни отбор. Часове след публикацията ни от БФВ официално съобщиха, че ръководството на "Динамо" не е разрешило на Ришат Гилязутдинов да стане треньор на националките ни.
Оттук насетне последва пълна тишина по изнесените от "168 часа" факти за трансфера на Любка Дебърлиева. Тъй като много въпроси останаха неизяснени, отново изпратихме въпроси към БФВ и инж. Данчо Лазаров. Попитахме ги дали когато са водени преговорите с руския клуб, в "Динамо" са знаели, че Дебърлиева е бременна - все пак под документа стои и подпис, и печат от страна на БФВ. Поискахме да знаем и защо, след като по документи вече официално е състезателка на "Динамо" (Казан), бременната Дебърлиева все още си е в България и името є не фигурира в състава на отбора,  

поместен на клубния сайт.

Към това се добавя и друга мистерия. На 4 февруари т. г. по българските медии бе обявено, че женският отбор на "Левски" ще доиграе сезона "под ръководството на треньорката си Любка Дебърлиева, която е бременна". "168 часа" установи, че точно на 4 февруари 2011 г. от "Динамо" (Казан) са превели таксата по трансфера на Дебърлиева в CEV. Поискахме да разберем и как се е получило това. Поинтересувахме се и дали лекарите разрешават на бременна волейболистка да се състезава - и то в
тежко първенство като руското
От федерацията изпратиха писмо, в което обясниха, че указаният от "168 часа" срок, съобразен с редакционния график, е кратък, за да може да се отговори изчерпателно на всички въпроси. От БФВ обясниха, че имат желание да обсъдят темите по поставените въпроси. Това ще стане на среща в близките дни, а "168 часа" се ангажира след нея да предостави на читателите си отговорите, които получи от родните волейболни шефове по казуса "Дебърлиева".
Междувременно потърсихме коментар и от руския клуб "Динамо" (Казан). На посочения на сайта телефон никой не отговаряше. Нямаше отговор и на изпратения имейл.
Така или иначе, фактите са си факти. Бременната Любка Дебърлиева вече

официално е състезателка на "Динамо" (Казан),

 с влязъл в сила трансфер на 9 февруари т. г. Сега ако руският є клуб не є плаща заплата, той подлежи на санкция. Естествено, съществува вариант някоя от двете страни - "Динамо" или Дебърлиева, да пожелае да прекрати договора, но тогава ще трябва да се плаща обезщетение. До редакционното приключване на "168 часа" такава заявка не беше постъпила и бременната разпределителка си беше все още състезателка на "Динамо" (Казан), въпреки че се намираше на около 3000 километра от залата на отбора.

 

ЦСКА на тръни заради провокация на фалшиви фенове

ПЪРВИЯТ полуфинал от турнира за Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) между ЦСКА и полския ЗАКСА ще се играе на 23 февруари.
Срещата реванш ще бъде на 26 или 27 февруари. Очаква се до дни поляците да утвърдят датата. За армейците присъствието на ентусиазирана публика в "Арена" (Самоков) е нож с две остриета. Феновете на ЦСКА винаги подкрепят сърцато отбора и вече в две издания на Шампионската лига "червените" нямат загуба в груповата фаза на домакински мач. Заради инцидента по време на двубоя със "Зираатбанк" ЦСКА бе глобен с 10 хил. евро и заканата при следващ такъв случай отборът да бъде изваден от евротурнирите следващата година. По време на мача с турците треньорът на "Зираатбанк" Пламен Константинов бе замерян със запалки и монети. Сега армейците се притесняват, че може "фалшиви запалянковци", привърженици на други отбори, нарочно да направят провокация, за да прецакат ЦСКА.
"Апелираме към патриотичното чувство на всички българи, които дойдат в залата! Сега не е време за клубни пристрастия", коментира за "168 часа" от клуба. Успехът на ЦСКА е исторически за България, тъй като за пръв път от 1990 г. имаме отбор, участник на полуфинал на евротурнир. От всички възможни съперници в четворката ЗАКСА изглежда най-приемлив. Другите варианти бяха италианският гранд "Сислей Тревизо" и полският "Ресовия". Поляците миналата година отстраниха ЦСКА на четвъртфинал в Шампионската лига.

Сътборник на Дани Милушев заживя с три мацки

ЕДИН от най-симпатичните волейболисти - италианският централен блокировач Паоло Коци, отскоро живее с 3 страхотни мацки!
През този сезон Паоло е съотборник на нашия диагонал Дани Милушев, двамата са състезатели на "Кастелана Гроте". През последните години Коци имаше връзка с волейболистка, но от известно време отношенията им доста са охладнели, твърдят приятели на синеокия състезател. Допълват, че Паоло вече живее с цели три мацки! Но фенките му няма защо да ревнуват. Става въпрос за три котки, които блокировачът буквално е осиновил. Съжителството с тях е голяма емоция за волейболиста. "Целият съм издран, а имам и алергия към котешки драскотини. Но за нищо на света не бих се разделил с котетата! Страхотни са. Едното дори гледа телевизия с мен", разказва въодушевено Коци. Приятелите му споделят, че харчел по 200 евро на месец за най-добрата котешка храна. "Както е тръгнал, след време може да открие забавачница за котки", смеят се в Кастелана.


Ухажват Андерсън със сладкиши

Младият американски национал Матю Андерсън е истинска звезда в Калабрия.
Мат е състезател на "Тонно Калипо" (Вибо Валентия), където негови съотборници са трима българи. На "Свети Валентин" волейболен сайт зададе въпрос на фенките с кой състезател биха искали да изкарат романтична вечер. Андерсън беше сред безспорните фаворити. Малко преди празника на любовта почитателката на "Тонно Калипо" Франческа Диоталеви пък му подари... тирамису! "Много исках да му направя малък подарък, надявам се сладкишът да му е харесал", сподели тийнейджърката Франческа.

 

ФАКТ: По документи волейболистките на Казан са колежки на бременната Любка.
ФАКТ: По документи волейболистките на Казан са колежки на бременната Любка.
ТИШИНА: Инж. Лазаров и БФВ все още не коментират трансфера на Дебърлиева в Русия.
ТИШИНА: Инж. Лазаров и БФВ все още не коментират трансфера на Дебърлиева в Русия.
АТАКА: ЦСКА е на крачка от битката за европейско злато.
АТАКА: ЦСКА е на крачка от битката за европейско злато.
СЛАДУРИ: Паоло Коци вече си има три мацки.
СЛАДУРИ: Паоло Коци вече си има три мацки.
Rain - новата голяма любов в живота на Паоло Коци.
Rain - новата голяма любов в живота на Паоло Коци.
ЛЮБИМЕЦ: Франческа подарява тирамису на любимия си волейболист Мат Андерсън.
ЛЮБИМЕЦ: Франческа подарява тирамису на любимия си волейболист Мат Андерсън.
След сладкия подарък, Франческа щастливо позира до Мат Андерсън.
След сладкия подарък, Франческа щастливо позира до Мат Андерсън.