Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Англичани наричат България най-щастливото и райско място на Земята, а ако ние гледахме с техните очи, по-щастливи ли щяхме да бъдем

Англичани наричат България най-щастливото и райско място на земята!

"На това място мога да благодаря на бог за слънцето, въздуха, зеленината, кучетата в градината, съседите, туршията, огъня в камината. Благодаря на България - няма по-прекрасен дом за мен!"

"За мен друг дом под слънцето няма! Внуците ми станаха истински щастливи, откак идват тук, за да прекарат ваканцията!"

И още десетки подобни постове са написани.

От няколко години съм в страницата на англичани, които живеят в България. Преди години написах и статия за тях, само по публикации във ФБ групата. Но днес някой е пуснал въпроса: "Кажете честно - харесвате ли живота си в България?"

Ако някога можехме да гледаме на онова, което имаме с английски очи, колко ли по-щастливи щяхме да бъдем? Един след друг те пламенно изразяват любовта си към България и как никога не биха се върнали в Англия; как никога не биха оставили милите си съседи, които първо са ги научили как се готви вкусна храна, а после дори научили думи на английски, а те се учели на български.

Преди около четири години се запознах с Вики Евънс, която пристигна в България за пътуване с парен локомотив. Малко след това си избраха къща в монтанско и досега си живеят там.

Изчитането на тези постове се оказа вдъхновяващо начало на деня.

*Коментарът е от фейсбук