Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Състав на окръжният съд в Пазарджик осъди за втори път на 25 г. затвор 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на 11-месечното бебе Рашко. Тежкото престъпление беше извършено през ноември 2017г. в ромския квартал "Изток" на Пазарджик. Тогава подсъдимият трябвало да се грижи за детето на приятелката си Мариана Х., с която живеели на съпружески начала, докато тя е на работа.

Жената заработвала като проститутка и всеки ден излизала на работа на пътя от Пазарджик към Пловдив. Във фаталният ден момченцето за пореден път се разревало и за да го усмири Светослав Йорданов го пребил, вследствие на което детето починало. Направената по-късно аутопсия установява, че Рашко е починал от тежка черепно-мозъчна травма, вследствие на удари. Бил разкъсан и черния му дроб. Процесът премина в условията на съкратено съдебно следствие, след като обвиняемия призна вината си.

Делото беше гледано за втори път в окръжния съд на Пазарджик, но от нов съдебен състав, след като беше върнато от пловдивския апелативен съд за преразглеждане, заради допуснати процесуални нарушения на първия процес. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.