Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: Йордан Симеонов
Снимки: Йордан Симеонов

Моята врата ще бъде винаги отворена за разговори, идеи и решения. Но няма да подкрепя популизъм. Деленето е лесният път, но то не води никъде. Това заяви Йорданка Фандъкова, след като положи клетва за четвърти път като кмет на София.

“Подписваме клетвеният лист и нашата първа отговорност е тази към хората на София, независимо от това за кого са гласували, нашата партийна принадлежност отстъпва крачка назад, защото решенията, които ще взимаме, са решения за града.

Живеенето заедно е най-естествената форма на човешкото битие и едновременно с това най-трудната задача, защото изграждането на общност става с приемането на общи цели и каузи. А те не се намират в постоянното делене. Деленето е лесният път, той често дава известност и слава, но не ни води никъде като град и като общност”, каза Фандъкова и добави, че това, което обединява всички е обещанието за промяна.

“Промяната за София е единствено в развитието и реалната работа. Защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието на деня, дребните сметки и евтината популярност. Промяната не е в позата, не е в обещанието, а в решението. Именно решения са това, което очакват софиянци от нас”, подчерта Фандъкова.

Тя обеща на общинските съветници, че вратата й винаги ще бъде отворена.

“Това, което няма да приема и няма да подкрепя, е популизъм и опити да се използва града, за да се решават партийни задачи. Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е персона. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме.

Знам какво означава да си сбъркал, знам и какво означава да си бил прав, но ако не си намерил решение, ако не си преместил колелото напред, нищо от това че си бил няма да остане”, заяви Фандъкова и добави, че ще разчита на подкрепата на всички в СОС за промените, които ще предложи.

До месец тя ще внесе в СОС структурни промени в работата на общината, които да гарантират по-голяма бързина на работата и контрол. Ще има и 3 нови ресора в екипа й от заместници – строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт.

След клетвата Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи водосвет и подари икона на Света Богородица на Фандъкова. “Нека Света Богородица да ви помага и да ви благославя както досега, така и занапред достойно да работите за София и нейните жители”, заръча й Белоградчишкият епископ.

Областният управител на София - град Николай Пехливанов пожела на общинските съветници и кметовете да работят до края на мандата в полза на София и гражданите й. “Не забравяйте избирателите си, но помнете, че сте длъжни на столицата. Нека гражданите да ви водят. Не забравяйте, че изпълнявате тяхната воля”, каза Пехливанов.

Очаква се по-късно да започне и процедурата по избор на председател на СОС.