Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОМЕНЕН: Както и всички останали болиди, така и този на "Ферари" е съобразен с значителните изменения в техническите правила.
ПРОМЕНЕН: Както и всички останали болиди, така и този на "Ферари" е съобразен с значителните изменения в техническите правила.

ЗА СТАРТА на първенството ФИА направи редица изменения в техническите регулации. Те целят по-стабилни правила и се очаква да доведат до повече изпреварвания в състезанията.

:: Отпада използването на т. нар. система F-дъкт. Тя бе въведена за първи път през 2010 г. от "Макларън" и позволява пилотът сам да регулира натиска на въздуха на задното крило.

:: Забранено е използването на предпазващите структури в задната част на болидите като аеродинамични елементи.

:: Височината на носа на болида вече е ограничена до 625 мм от долния ръб на планката, монтирана на дъното на болидите.

:: Използването на т. нар. "въздушни пръстени" от външната страна на предните гуми е забранено. Те допълнително улавяха и насочваха въздух към спирачните апарати на болидите.

:: Превърналите се в сензация на миналото първенство "двойни дифузьори" (аеродинамичен елемент, който допълнително насочва въздушните потоци в задната част - бел. ред.) отпадат от употреба. Преминава се към стандартния дифузьор от началото на новия век.