Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мегън Фокс
Овално лице
Ъглова форма
Мегън Фокс Овално лице Ъглова форма
МОЖЕ би ви се е случвало да се погледнете в огледалото и на пръв поглед да изглежда перфектно - кожата е гладка, макияжът е безупречен, но все пак, като че ли нещо не е наред. И изведнъж забелязвате какъв е проблемът. Веждите ви са прекалено тънки или не са добре оформени, не харесвате и цветът им, а "непокорните" косъмчета, които застават на всички посоки направо ви влудяват. Не се притеснявайте, дори и петната, които се получават по някога при отскубването по погрешка могат да са лесно да се заличат. Повечето от жените смятат, че единственият начин да се получат красиво оформени вежди е посещението в козметичен салон. Да, понякога професионалната намеса е наложителна, но с определена козметика, техника за поддържането им и качествени инструменти, необходимостта от посещение при козметик ще отпадне до няколко пъти в годината.
Винаги преди да започнете да си скубете веждите, ги почистете със лосион на спиртна основа. Той изстудява мястото и така болката ще е притъпена по време на чистенето. Ако нямате такъв и кубче лед върши същата работа. За предпочитане е да почиствате веждите си вечер преди да заспите, тъй като червенината ще отмине през нощта и няма да има и помен от нея на следващия ден.
Първо трябва да започнете скубането на веждите като издърпвате косъмчетата по посока на техния растеж. Движението на отскубването трябва да бъде рязко и по-бързо. Убедете се, че дърпате едно косъмче от един път, първо от едната и веднага след това от другата вежда. Като правите това, не само ще "елеминирате" досадните, но също ще получите добър баланс между двете вежда. Докато оформяте, опъвайте кожата в участъка, който обработвате. Запомнете, че колкото по-нагоре е разположена веждата, толкова по-красиви и открити са очите. Купете от козметичните магазини най-обикновена четка за вежди. Тя струва не повече от 1 лев, но е много полезна, за да подредите косъмчета. Ако са твърде буйни и не застават, напръскайте ги с малко лак за коса преди да излезете от вкъщи. Веждите също изискват специална грижа и то всеки ден, за имат здрав вид и да не опадат. За целта всяка вечер разресвайте веждите си с помощта на четчица, напоена в рициново масло или в стимулант за коса. Можете да прилагате и следната маска. В продължение на 2-3 месеца нанасяйте вечер крем, приготвен по следния начин - в ланолинов крем добавете 30 капки течен витамин А, 15 капки витамин Е, 10 капки течен калций и по една кафяна лъжичка рициново масло и зехтин. Разбъркайте добре и всяка вечер преди да си легнете нанасяйте по равно количество върху всяка вежда, за още по-голям ефект можете да покриете с марля.


Маски за оредяващи вежди

Маска със смокини
В прясно 100 мл мляко се сваряват 2 смокини (пресни или изсушени), изчакват се да изстинат и се поставят между няколко пласта сгъната марля. Поставят се върху веждите, отгоре се поставя хартия, върху нея се слага хавлиена кърпа. Маската се държи 1 час.

Маска с невен
Приготвя се отвара от цветчетата на невена (1Х10). Налага се върху веждите с помощта на напоена марля или памучен тампон за 10 мин. Маската се прави през ден в продължение на 2 седмици.

Маслена маска
Затопля се 1с.л. бадемово масло. Като поизстине се нанася върху веждите с памучен тампон. След 10 мин се почиства с тампон, напоен в розова вода или лосион

 

Парис Хилтън
Квадратно лице
тънки в кръгла форма
Парис Хилтън Квадратно лице тънки в кръгла форма
Сара Джесика Паркър
Продълговато лице
Плоска форма
Сара Джесика Паркър Продълговато лице Плоска форма
Кристина Ричи
Кръгло лице
Издължени
Кристина Ричи Кръгло лице Издължени