Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЕРИГА: Шефката на пиар отдела на БНТ Силвия Симова и новата є колежка са правили пиар кампании на прибралата парите на Ангел Бончев фондация.
ВЕРИГА: Шефката на пиар отдела на БНТ Силвия Симова и новата є колежка са правили пиар кампании на прибралата парите на Ангел Бончев фондация.

 

ПРИЗИВЪТ за икономии в бюджетната сфера очевидно има други измерения в БНТ, твърдят запознати.
Вместо да намаляват, служителите на “Сан Стефано” 29 се увеличават.
Както “168 часа” писа, малко след като Вяра Анкова стана генерален директор на телевизията, за шеф на отдел “Връзки с обществеността” бе назначена Силвия Симова. При управлението на НДСВ и ДПС Симова оглавяваше пресцентъра на Народното събрание, а  кумът на Вяра Анкова  - Димитър Цонев (доскорошен и. д. програмен директор, водещ, а за последно - редактор в БНТ, бел. авт.) бе говорител на Министерския съвет.  Преди дни пиар отделът на БНТ се “размножи” още. Към Симова и пиарката отпреди назначаването є Цветелина Попова вече се е присъединила и 25-годишната Полина Огнянова Цветанова. Тя е завършила гимназия в Берковица, а след това е получила бакалавърска степен в сферата на масовите комуникации от Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. Работила е като репортер в кабелната телевизия VTV,

била е водеща на предаванеза блондинки и брюнетки

по радио “Благоевград”. Била пиар във фондацията “Утре за всеки”. Оттам е и познанството є със Симова, твърдят от “Сан Стефано” 29. Преди да оглави отдел “Връзки с обществеността” на държавната телевизия, Силвия Симова също е помагала в пиара на споменатата фондация. В статия в списание “Грация” преди време тя бе представена като “по свой избор ангажирана като PR на фондацията”. В карето до статията името є стоеше редом до това на председателя на УС на фондацията Нина Хаджийска и консултативния психолог Гинка Петкова. До ден днешен Симова не е опровергавала публикацията. Възниква въпросът дали фактът, че и Полина Цветанова е работила там, не е основната причина тя, въпреки скромния си стаж в медийната сфера,

да бъде назначена в пресцентъра на БНТ - без конкурс.   

 В същото време самата фондацията се покри със скандална слава. По волята на похитителите си отвлеченият бивш президент на “Литекс” Ангел Бончев трябваше да є дари 157 000 евро. След като бе освободен, Бончев не си поиска парите обратно, но с условието те да са за безвъзмездно лечение и рехабилитация на жените, претърпели ракови заболявания. Преди дни разследване на предаването “Открито” с Валя Ахчиева по БНТ показа, че парите са отишли за новопостроения лъскав офис на фондацията, а хората си плащат за прегледите, като в сградата се извършват и чисто козметични процедури.  След репортажа на “Открито” Ангел и Камелия Бончеви
заведоха дело. 
“168 часа” пожела да разбере дали пиарките на БНТ Силвия Симова и Полина Цветанова са знаели всичко това, докато са правели пиара на “Утре за всеки”. Както и дали познанството им от работата с тази фондация е причината Симова да привлече Цветанова в пиар отдела на БНТ. А ето и самите огговори, едно към едно.

Изводите всеки ще направи сам за себе си:

1. От фондация “Утре за всеки” бях поканена като посланик на добра воля за участие в кампанията в помощ на засегнатите от рак на гърдата жени. Приех каузата лично, като жена, майка на дъщеря и журналист. Смятам, че мой дълг е да подпомогна идеята  за превенция на това заболяване.  Лицата, поканени да участват в обществено значими кампании, организирани от институция,
не им влиза в задълженията
да проучват  финансовите, юридическите и търговските дела на съответното лице, с изключение на случаите, когато тази информация е станала публична, оповестена е посредством медии,  станала е публично достояние и нарушава добрите нрави и морала.
2. Избрах Полина Цветанова, защото познавам нейните професионални и лични качества. Вторият  ви подвъпрос ме навежда на мисълта, че се опитвате да правите оценка, без да познавате госпожа Цветанова. Персоналната отговорност за качеството на работа в ръководения от мен ресор ми позволява да подбирам служителите, които работят в него.   Обръщам ви внимание, че никога не сме работили заедно с Полина Цветанова в пиар отдела на фондация “Утре за всеки”.

 

Фирмата на Митко Цонев пак кандидат за ефира на БНТ


Наплив от кандидати имало за обявения от БНТ конкурс за външни продукции, разказаха пред “168 часа” източници от телевизията.
По думите им с предложения за почти всички обявени позиции се е явила фирмата “Доменика Про” на бившия и. д. програмен директор на медията Димитър Цонев. В края на миналата година Цонев напусна “Сан Стефано” 29 (последната заемана от него длъжност там бе на редактор в отдел “Култура”) и вече е само продуцент на предаването “В неделя със...”. Когато слезе от екран, кумът на шефката на БНТ Вяра Анкова се закани, че отново ще атакува праймтайма на държавната телевизия. Сега явно е решил да изпълни това, коментират в телевизията.
Сред другите кандидати е и фирмата на Нико Тупарев, споделиха от медията. Непотвърдена засега остава информацията за участието на Маги Халваджиян с концепция за младежко вечерно предаване. Със сигурност в конкурса се е включила и фирмата “Чучков и син”. БНТ участва в реализацията на филма на Чучкови “Тилт”, който тръгва по кината.

Борислав Геронтиев: Гуру управлява телевизията

БИВШИЯТ и. д. генерален директор и програмен директор на БНТ Борислав Геронтиев вече е готов с книгата си “Кабинет на десетия етаж”.
“БНТ се управлява не от директора си, а от гуру. Гуруто управлява телевизията, а генералният директор взема отделни решения. Ако някои от тези решения не се харесат на гуруто, той му устройва публична екзекуция. Петима души винаги се намират, за да изпълнят екзекуцията. Тези петима както с удоволствие ще коронясат директора, така утре със същото удоволствие ще го екзекутират. Удоволствието и в двата случая е едно и също, защото е предплатено.” Това е написал Геронтиев като увод за книгата си. “Казвам нещата така, както съм ги видял. Хората и събитията са назовани с истинските им имена. Тази книга не е писана с амбицията да ми спечели световна слава, по-скоро ще спечели отявлени врагове”, осъзнава бившият шеф на БНТ.
През 2008 г. Борислав Геронтиев пръв заговори публично за източване на телевизията и даде за пример новостартиращото предаване “В неделя със...” на Димитър Цонев. По това време Геронтиев бе програмен директор на БНТ, но не пожела да одобри бюджета на шоуто на Цонев и подаде оставка. Година по-късно, след 13 г. на “Сан Стефано” 29, той напусна БНТ и сподели, че си тръгва “омерзен”.
 

След репортаж на Валя Ахчиева, Ангел Бонев си поиска обратно парите, дарени на "Утре за всеки".
След репортаж на Валя Ахчиева, Ангел Бонев си поиска обратно парите, дарени на "Утре за всеки".
Атака: Кумът на Анкова - Митко Цонев, отново търсел изява в ефира на БНТ.
Атака: Кумът на Анкова - Митко Цонев, отново търсел изява в ефира на БНТ.