Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова е толкова амбициозна, че ако я включим в енергетиката, можем да изключим АЕЦ „Козлодуй“. Това заяви в студиото на Би Ти Ви финансовият министър Владислав Горанов, поканен да коментира резултатите от втория тур на местните избори.

Той подчерта, че софиянци са запазили самообладание и не са се поддали на нейните манипулации и не са сложили за кмет човек, който няма грам ръководен опит и никога не е управлявала нищо, камо ли такава сложна икономика като столичната. „Тя си мислеше, че София ще й бъде трамплин да превземе държавата“, каза Горанов.

Пред Йорданка Фандъкова и екипа й предстои един нелек мандат, с един шарен общински съвет, с шарени районни кметове, каза още Горанов. "Политиката все повече занапред ще бъде едно фино изкуство. Все по-малко ще може да се разчита на лозунги и все повече - на добре и прецизно свършена работа", каза той. 

"Хайде да си представим как се купуват гласове в столичния град. Колко са тези секционни протоколи, за които Мая Манолова твърди, че са с купен вот. Като загубиш едни избори,  това е нормалната тактика – да твърдиш, че има купен вот", коментира Горанов. 

В Русе е единствената чиста победа на БСП - да спечели кметското място в областен град. Защото само там тя се осмели да издигне собствен кандидат, каза още Горанов. Той подчерта, че на другите места, на които ГЕРБ е загубил кметското място, това е станало в битка с независими кандидати. 

"Ние загубихме само там, където не победихме. В Благоевград Атанас Камбитов е натрупал много напрежение в местния бизнес е вероятно това е причината да не спечели", каза още финансовият министър. 

Той сравни Даниел Панов във Велико Търново с Атанас Камбитов в Благоевград. "И двамата имат еднакъв брой кметски мандати досега. Но Панов успя да убеди съгражданите си, че може да му имат доверие", каза финансовият министър.