Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Топлата есен ще продължи до средата на ноември.
Топлата есен ще продължи до средата на ноември.

Слаб сняг заваля днес сутринта на прохода Петрохан, съобщи дежурният служител в Областно пътно управление - Монтана.

Снегът не се задържа на пътното платно. Една машина е излязла да опесъчи усойните места, където може да се образува заледяване.

Температурата на прохода по- късно през деня станаха положителни.

Трафикът през Петрохан е с нормална интензивност и в двете посоки. Остава забраната за преминаване на автомобили над 12 тона през прохода.

Затоплянето започва още в събота, когато студеният вятър от североизток сменя посоката и става южен, съобщи синоптикът от TV-MET и Софийския университет Симеон Матев. Облачността ще е разкъсана, повече слънце ще има в Източна България. В неделя, когато в много населени места ще се провежда балотаж, вятърът ще се усилва и в Предбалкана и в Източна България поривите ще са до 60-70 км/час.

Затоплянето ще продължи и максималните температури ще достигнат 17 - 23 градуса.

По-хладно ще остане във Видинско и Западна Тракия, където южният вятър няма да успее да достигне. Ще е слънчево, няма да липсват обаче и малко облаци.

Югозападният вятър ще продължи да носи топъл въздух и в понеделник. В най-топлите места термометрите ще показват 25 - 26 градуса. Около и след пладне от запад ще се заоблачава и на места в Западна и Южна България за кратко ще превали.

Във вторник облаците бързо ще намалеят и ще е много слънчево, каза още метеорологът. Ще е необичайно топло за ноември с максимални температури от 20 до 25 градуса. Ще се усеща югозападният вятър, който ще продължи да духа и да пренася топли маси и в сряда. По-късно следобед ще започне да се заоблачава и в четвъртък от запад на изток за кратко ще превали. Температурите ще се задържат високи с максимални стойности между 17 и 23 градуса.

В петък отново ще е предимно слънчево и топло с южни ветрове и усещане за пролет, а не за късна есен, каза Матев. През следващите почивни дни температурите ще се понижат, но ще останат над обичайните за ноември. Ще има повече облаци и не е изключено да превали.