Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова Снимка: Гео Калев
Йорданка Фандъкова Снимка: Гео Калев

Манолова може да каже за мен, че съм почтен човек, аз не мога да кажа същото за нея

Вярвам в прагматизма на софиянци, очаквам подкрепата им в неделя, както за мен, така и за районните кметове, за да продължи развитието на града. Това послание отправи от ефира на БиТиВи Йорданка Фандъкова дни преди балотажа.

„Не отидох на среща с десните, за да раздавам постове, а за да обсъдим визията за развитието на града. Има важни сфери, в които имаме еднакви виждания и разговаряхме как можем да си сътрудничим след изборите.“. Така Фандъкова коментира срещата си с ДБ от преди ден. „Не сме водили разговор за подкрепа, поканих ги да дойдат при мен, но те предпочетоха да отидем при тях и аз се съгласих, защото винаги съм предпочитала така, вместо да ходим по кафенета.

Помолена за коментар на изявлението на десния кандидат Борислав Игнатов, който заяви, че няма да гласува, Фандъкова заяви, че симпатизантите на десните заслужават внимание и уважение, те са активни хора.

„Не съм си сменяла позициите, не съм се отказвала от миналото си, винаги съм била вдясно“, за разлика от г-жа Манолова, каза Фандъкова. И обясни: „ Ние сме политици, и за хората е важно да знаят кой стои зад нас, какво искаме да направим и с кого да го направим. Няма срамно да кажеш, че принадлежиш към БСП, срамно е да се откажеш от това зарази конюктурни интереси, смята Фандъкова.

По повод дебатите, Фандъкова уточни, че е предложила такъвда има за всички медии, по конкретните проблеми на града, но Манолова продължава да се крие, защото не познава нито проблемите, нито важните документи за развитието на столицата. „Само за месец участвах в дебати пет пъти, задавах много въпроси, но не получих отговор“, оцени тя представянето на конкурента си в битката.

По повод твърденията на Манолова, че е спечелила чвозинство в ромските секции и с ромските гласове, Фандъкова беще категорична, че в София избори не се купуват. „Цялата кампания Манолова прави внушения, но това е защото тя е човек, свикнал да мисли в схеми и модели“, обясни Фандъкова. И добави: „Понякога нещата имат просто обяснение – във Филиповци например в листата е директорът на ромското училище в квартала. Фандъкова бе категорична, че Манолова си служи с тежки внушения. „Аз избори не купувам, четвърти път съм избрана. И знам, че човек не може да промени мисленето си“, затвори темата Фандъкова.

По повод твърдението на Манолова, че хората от подземния свят са организирали гласуването, Фандъкова предложи - нека всички сигнали отидат в прокуратурата. „ Манолова твърди, че съм почтен човек, аз не мога да кажа същото за нея“, отсече Фандъкова. Тя обясни още, че в нейното мислене хора в сянка, Орлета и други прякори няма. „Тая мантра, че друг управлява съм я слушала. Но това е невъзможно- ти заставаш с лицето си, с подписа си и носиш отговорност. Не стоя в канцеларията на Борисов“, каза Фандъкова.

„Нечестно към хората, които месеци изразяват позиция по повод избора на главен прокурор, два дни преди изборите да отидеш при тях, това не е подкрепа на протест, това е използване на протест“. Така Фандъкова оцени изразената от Манолова подкрепа на протеста срещу избора на Иван Гешев. И завърши: „Имам позиция за избора на Гешев, но като кмет никога не бих си позволила да я изразя, това е безотговорно“.

С Борис Бонев бих разговаряла, но по конкретни теми и проекти, които са в интерес на софиянци, обясни още Фандъкова.

По повод ремонтите и на „Житница“ и на „Графа“ Фандъкова обясни, че има когато има такъв голям обем работа трябва структурна реформа, която да определи един човек или звено, които отговарят за конкретен ремонт или строителство от началото до неговия край. И обеща това да се случи.