Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев Кадри: Би Ти Ви
Румен Радев Кадри: Би Ти Ви

Президентът Румен Радев даде своя глас в софийския квартал "Редута". 

"Гласувах за столица на страната като град в интерес на своите граждани, в който те живеят спокойно и сигурно, в който публичните средства се харчат прозрачно. Призовавам българите да гласуват днес и да не оставят някой друг да определя бъдещето вместо тях. Само масовият вот може да обезсмисли всякакви опити за манипулация на тези избори", коментира той след своя вот.

"Това не е тема на днешния ден. Местните избори са изключително важни и затова трябва да протекат спокойно, без външни влияния. Длъжен съм да се запозная с всички документи, но ще подходя съобразно отредените ми правомощия в Конституцията. Няма да действам под натиск, от която и да е страна", обясни Румен Радев относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

"Всички знаят, че не президентът номинира и избира главния прокурор, а ВСС. Точно в него Борисов има огромно влияние в лицето на парламентарната квота. Премиерът избяга да поеме публична отговорност за гласа на хората, които той изпрати във Висшия съдебен съвет. Изборът не се върши от президента. Нека никой не вменява на президента номинация и избор. Не мога да ви говоря за някакви времеви рамки точно в днешния ден, но ще реша в обозрим срок", добави още той.