Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

БСП не е плащала за билбордовете с лика на Манолова, заяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова и уточни, че пред Сметна палата пртията е зявила 255 000 лева разходи за предизборната кампния преди местния вот.

"Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София - Мая Манолова, не стигне до балотаж, аз ще гласувам за промяната", добави Нинова пред Нова тв и поясни, че би дала вота си дори за десен кандидат. "Това обаче няма да се наложи, така че сме спокойни", каза още лидерката н БСП.

Нинова каза още, че никога не е мислила за излизане от политиката. „Съжалявала съм в някои моменти, но не съм мислила за излизане”, поясни лидерката на социалистите.

Като пример за добро кметско управление от представител на БСП Нинова даде градоначалникът на Гоце Делчев. „Общината е изключително добре подредена”, подчерта лидерът на социалистите.

„Нашите кандидати, за разлика от останалите, се издигат от структурите. Това е демокрация в действие. Има и изключения като Варна, например, но крайното решение пак е взето от колективен орган – от Националния съвет”, коментира още Нинова.

Тя бе категорична, че няма да подава оставка, какъвто и да е резултатът за левицата на предстоящите местни избори.

„Няма да позволя да разбиват партията по този начин. Още повече, през май догодина ни предстои избор на нов председател”, добави Нинова. Тя каза още, че партията й в бъдеще може да търси подкрепа от различни партии вляво, от хора, които споделят техните политики и програми.

Подкрепа конкретно за Манолова при евентуален балотаж в София пък щели да искат от „всички, които искат промяна на модела – на феодализацията, корупцията, нерешените човешки и житейски въпроси, съществуващите екологични проблеми в общините”.

Като най-сериозен проблем за страната като цяло Нинова посочи демографската криза. За да се бори тя, кметовете на левицата щели да осигурят безплатни градини и ясли за всички деца, общински жилища на млади семейства, общински стипендии за ученици и студенти и безплатен градски транспорт за възрастните хора. „Направили сме изчисления и това е възможно дори в София”, каза Нинова.

Тя категорично заяви, че партията й не купува гласове. И призова избирателите „да не продават достойнството си за 20 или 50 лева”.

Нинова подчерта още, че БСП води „хубава и положителна кампания”.