Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шофьорът е ирландец, вероятно са ползвали регистрацията, мисля че имат още два камиона, няма как да сме свързани с този случай. Няма как ние да сме свързани, освен с табелата на камиона. Нашите офицери влязоха във връзка, максимално ще съдействаме. Не е могъл тук да натовари хората. Във всички случай е ирландски или английски. Английските служби ще ги открият, няма смисъл да задълбавам. За мен беше важно дали камионът е тръгнал от България Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV за регистрираният в България камион, в който бяха открити 39 трупа. 

"Нито имам право, нито съм уволнил шефа на БФС. Бях обаче категоричен, че така повече не може да продължава. Сега се надявам новото ръководство да обърне внимание на детско-юношеския футбол, ние като държава ще помагаме", каза той по повод катаклизмите около БФС.

"Комисията за мониторинг взе решение той да отпадне. Факт е, че сме изпълнили всички предписани мерки. Много колеги изразиха недоволсто защо само към Българии и Румъния има такъв механизъм. Сега ще има нов механизъм за всички държави. Благодарих и на Юнкер, и на Тимерманс, лидерът на ПЕС Станишев също помогна, доста правителства работиха по отпадането на този механизъм.

"Протестите (б.р. срещу избора на нов главен прокурор) са на една политическа партия, ако се върнем назад, промените за избора на главен прокурор бяха направени от тогавашния министър на правосъдието Христо Иванов. Мисля, че това е лицемерие. Считам, че Емил Радев беше най-подходящ, но казахме, че няма да издигнем наша кандидатура. Недопустимо е да сложа патриен кандидат", сподели той по повод избора на нов главен прокурор. 

"Вложих много усилия и авторитет по повод темата Северна Македония и Албания. Колеги нека им дадем перспектива в Загреб пак да разгледаме кандидатурите на двете държави, им казах на лидерите - допълни премиерът. - Нашите комисии за съвместната ни история имат време до Загреб. Иначе помагаме искрено.  Благодарен съм на всички колеги в Съвета да продължим по темата и занапред.  Европа е така конструирана, че не търпи лидери, не смятам, че Макрон иска да стане точно такъв на всички".

Аз никога не съм подкрепял военни действия по света. Ето тук Европа има нужда от лидерство - Тръмп, Ердоган и Путин решаваха за Сирия, а Европа я няма. Ето тук ни липсва европейската отбрана, само плащаме за бежанците.