Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: www.pscp.tv
КАДЪР: www.pscp.tv

39 тела са открити в камион, тръгнал от България, в индустриална зона в британския град Есекс рано тази сутрин, съобщава Би Би Си.

В събота камионът е влязъл във Великобритания през Хоулихед - едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия. Информацията, че първоначално е тръгнал от България, беше потвърдена пред посолството ни в Лондон. Според британския таблоид "Дейли мейл" хората вероятно са загинали от премръзване.

Гледайте на живо кадри от дрон, на които се вижда камиона ТУК

Шофьорът на камиона е 25-годишен мъж от Северна Ирландия. Той е арестуван по подозрение за убийство, полицията го разпитва.

Службите работят за изясняването на самоличността на жертвите. По-първоначални данни става въпрос за 38 възрастни и 1 тийнейджър. Те са били открити около 1,40 през нощта срещу сряда.

Британският The Sun нарича случая "едно от най-големите масови убийства във Великобритания".

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън написа в туитър: Ужасен съм от този трагичен инцидент в Есекс. Получавам информация редовно, работи се в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установим какво точно се е случило. Моите мисли са с всички онези, които са загубили живота си и техните близки.

През юни съд в Унгария осъди на 25 г. затвор трима българи за смъртта на 71 мигранти, открити задушени в камион в Австрия през 2015 г.

Очаквайте подробности.