Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabey
СНИМКА: Pixabey

Още едно мамче си изостави новороденото бебенце. Жената била срамежлива и не идело да сподели, че е разведена, а освен това и бременна - затова хоп - бебето да става нечия друга грижа.

Несъмнено не всяка жена притежава интелектуалния капацитет да се справи с подобно предизвикателство. Понякога ужасът, страхът и срамът раждат смайващи глупости. Да пази господ от подобно отчаяние и безпътица!

Но думата ми е за друго: поредица от подобни събития с изоставени бебета дава съвсем ясна идея за това каква е работата на социалните и че те изобщо не опитват да раздават бели дечица на кило - в частност на чернокожи гей двойки от Норвегия.

В момента, в който малкото момиченце се сдобие с акт за раждане, стига бабата на детето категорично не откаже да го приемат, момиченцето ще се върне в дома, от който е изхвърлена като ненужна вещ.

Дивотията, че насилствено се отнемат деца от майки, които са само бедни, е поредната легенда за лошите социални. И когато моралистите рИвът, че е достатъчно на тези жени да се дават парите, които получава приемно семейство, то едно е сигурно: те никога не са влизали в чудовищните бардаци от които тези деца са спасени. И че не става дума за "бедност", а за реален риск за живота на децата.

Нито веднъж, когато съм питала защитниците на бедността и правото да се дават пари на калпак, никой не е признавал, че някога в живота си е бил в такъв дом.

Същите тези хора вият с пълен глас, когато циганите получават помощи за многото си деца. Този протест не е на базата на расизъм - не! Просто същите разбирачи от социално равенство искат само белите да получават помощи, независимо дали притежават капацитета да полагат грижи за децата или не.

От фейсбук