Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Две жени, участвали в схеми за телефонни измами, са установени и задържани от служители на районното полицейско управление в Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Арестуваните са изпълнявали ролята на мулета, които да взимат от жертвите и пренасят парите от измамите. В края на ноември, м.г., жертва на телефонна измама станала 72-годишна пенсионерка от Пазарджик. Спрямо нея била използвана добре известната схема, при която извършителите се представят за полицейски служители, които разследват подобен род престъпления. Под предлог, че ще извършат арест на телефонни измамници те поискали от възрастната жена да им даде наличните си пари, като сумата после щяла да и бъде възстановена. Пенсионерката хвърлила през терасата на жилището си сумата от 11 300 лева и малко след това разбрала, че е станала жертва на телефонна измама.

С разследването на случая бил натоварен оперативен екип на местната полиция. След няколкомесечна работа по случая те установили, че паричната сума е била взета от 23-годишната Х.Г. от Троян и нейната съучастничка З.Р./20г./ от Добрич. Х.Г. е криминално проявена, разследвана е от полицаите в региона и за други случаи на участие в телефонни измами. Установени са извършени от нея престъпления на територията на Панагюрище и Пещера.

Двете жени са задържани в ареста за 72 ч. с постановление на районната прокуратура в Пазарджик.