Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

На 16 октомври 2019 г. в Окръжен съд Монтана се проведе видеоконферентна връзка по изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена от Окръжен съд – Мадрид, в Кралство Испания във връзка с образувано наказателно дело срещу лица, обвинени в извършване на престъплението „трафик на хора за сексуална експлоатация, извършено в рамките на криминална групировка“.

Свидетели по делото са български граждани, които живеят в България, и е необходимо снемането на показанията им с помощта на видеоконферентна връзка, се казва в заповедта. На 16 април 2019 г. съдебен състав с председател Диана Кузманова разгледа и призна европейската заповед за разследване, което е срещу деяние съставляващо престъпление и по законите на Република България.

Видеовръзката със съда в Мадрид с председател Артуро Бертран Нунес бе осъществена и съдия Кузманова сне самоличността на призованите двама свидетели и им разясни правата и задълженията. Адвокати на обвиняемите в Испания четирима български граждани и прокурорът по делото зададоха въпросите си към свидетелите и след получените отговори благодариха на съда в Монтана за съдействието.

Съдия Диана Кузманова също благодари на испанските магистрати и им пожела успех в работата и продължаване на ползотворно сътрудничество.