Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради няколко тикви СНИМКА: Pixabay

55-годишен мъж от ромския кв. "Изток" на Пазарджик е починал в ареста на местното полицейско управление, след като е бил пребит от търговци на тикви, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

В ранните часове в сряда починалият се прокраднал до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата "Св.Петка" в града. Успял да вземе няколко, когато бил усетен от търговците, собственици на стоката, които дремели в автомобила си. Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче, и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

След около два часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

След като това станало ясно тримата търговци от Добрич са били незабавно задържани. На двама от тях, единият, от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик са задържани за 72 часа. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той е бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.