Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж, задигнал лекарства за над 200 хил. лв. от три аптеки, беше задържан от криминалисти от ОД на МВР - София.

Той бил арестуван непосредствено след обир на аптека в Сливница. Последната кражба станала в нощта срещу 2 октомври. Той и другарите му пробили дограмата на аптеката с бормашина, след това заглушили СОТ-а и задигнали лекарства за над 35 хил. лв. 

Касата дори не е отваряна, а козметика не е задигана, разказа собственичката на обекта Иман Андреева. Той посочи, че това е трета кражба в нейна аптека. Първата била на 28 януари т.г. Ударената аптека била същата, която и сега. Апашите задигнали лекарства за 18 хил. лв.

На 8 март пък била най-прецизната им кражба - обрали аптеката на жената в Божурище и задигнали всички лекарства в нея. Стойността им на едро била 150 хил. лв.

При обирът в Божурище апашите дори не разбили нищо - знаели кода на алармата и го въвели. Успели да блокират и хранителните камери, както и при другите два обира. Отново не посегнали на козметиката.

Групата е набелязвала аптеките като им е слагала лепенки.

Андреева е убедена, че задържаният извършител не е действал сам. От полицаи и прокурори разбрала, че мъжът и другарите му са отговорни и за предишните обири. Тя е благодарна на полицаите от ОД на МВР - София и на техния директор старши комисар Николай Спасов за бързата реакция при последния обир и се надява и съучастниците на арестувания да бъдат заловени.