Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаха мъж, задигнал лекарства за над 200 хил. лв от три аптеки (Снимки)

Мъж, задигнал лекарства за над 200 хил. лв. от три аптеки, беше задържан от криминалисти от ОД на МВР - София.

Той бил арестуван непосредствено след обир на аптека в Сливница. Последната кражба станала в нощта срещу 2 октомври. Той и другарите му пробили дограмата на аптеката с бормашина, след това заглушили СОТ-а и задигнали лекарства за над 35 хил. лв. 

Касата дори не е отваряна, а козметика не е задигана, разказа собственичката на обекта Иман Андреева. Той посочи, че това е трета кражба в нейна аптека. Първата била на 28 януари т.г. Ударената аптека била същата, която и сега. Апашите задигнали лекарства за 18 хил. лв.

На 8 март пък била най-прецизната им кражба - обрали аптеката на жената в Божурище и задигнали всички лекарства в нея. Стойността им на едро била 150 хил. лв.

При обирът в Божурище апашите дори не разбили нищо - знаели кода на алармата и го въвели. Успели да блокират и хранителните камери, както и при другите два обира. Отново не посегнали на козметиката.

Групата е набелязвала аптеките като им е слагала лепенки.

Андреева е убедена, че задържаният извършител не е действал сам. От полицаи и прокурори разбрала, че мъжът и другарите му са отговорни и за предишните обири. Тя е благодарна на полицаите от ОД на МВР - София и на техния директор старши комисар Николай Спасов за бързата реакция при последния обир и се надява и съучастниците на арестувания да бъдат заловени.