Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На руска рулетка си поигра коняр, преди да простреля свой другар в Копривщица. Причината за скандала била, че мъжът пуснал овцете си в пасището на нападателя. Иван открай време отглеждал коне. Пасял ги на едно и също място. В сряда по обед обаче неговият съсед Стоян решил да пусне овцете си на поляната, ползвана от другаря му. Тя е в местността Крецул, която е на по-малко от километър от града.

Ядосан, 36-годишният Иван грабнал своя револвер “Смит и Уесън модел 22” и сложил един куршум 45-и калибър в барабана, чиято вместимост е 6 боеприпаса. Завъртял го като по филмите и стрелял. Още с първия опит улучил колегата животновъд в левия крак. Куршумът влязъл в прасеца и излязъл, без да докосне костите. При този калибър те със сигурност щяха да се счупят.

Веднага след стрелбата нападателят сам викнал полиция и признал какво е направил. Овчарят бил откаран в болница в София. Оперирали са го, а опасност за живота му няма. Заради упойките обаче той все още не е разпитан като свидетел по делото срещу своя съсед.

Иван е задържан за 72 часа. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Револверът му е отнет, както и всички боеприпаси.