Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът отказа свобода на бащата, обвинен, че насилвал дъщеря си Стоян Владев СНИМКА: Фейсбук

Състав на Окръжния съд в Стара Загора остави без уважение днес искането на обвиняемия Стоян Владев от Казанлък, на 40 години, да промени мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-леката домашен арест. Владев е в ареста от юли т. г. с обвинението, че е насилвал 13-годишната си дъщеря в продължение почти на 3 години от май 2016 г. до февруари 2019 г., като я заплашвал и принуждавал да се съвокуплява с него насила няколко пъти. Според обвинението, още преди това - от 2012 г., той редовно блудствал с момичето и го принуждавал заедно да гледат порнографски филми, също насила, като се възползвал от това, че е родител на детето. Това ставало, докато семейството живеело в Англия.

Всичките му тези деяния представляват особено тежък случай по смисъла на закона. Сигнал за тях подала майката на момичето, с която бащата вече е разделен.

Владев, който е музикант и учител, обясни по-рано пред съда, че по този начин подготвял дъщеря си за живота.

Сега той поиска да излезе на свобода заради дългогодишен здравословен проблем.

Съдебният състав отказа свобода на обвинеямия с мотива, че не е отпаднало обоснованото предположение за участието му в престъпленията, за които са му повдигнати обвинения. Освен това имало опасност той да извърши друго престъпление, ако получи по-лека мярка. Според съдебния състав, няма и промяна на фактическата обстановка, които да налагат Стоян да излезе от ареста. Отчетен бе и фактът, че по делото няма данни за влошено здравословно състояние на задържания, което да налага оперативното му лечение.

Определението на Окръжния съд в Стара Загора подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.