Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРИЗНАНИЕ: Кичка покани Тончо Русев на последния си концерт.
ПРИЗНАНИЕ: Кичка покани Тончо Русев на последния си концерт.

 


"БНТ открай време пуска куцо и сакато да си изпробва силите в "Евровизия". Подобно отношение от страна на държавната телевизия нямаше как да не доведе до падението на тази иначе толкова хубава идея. Превърнаха го в "Мюзик айдъл". Едно време имаше много по-сериозна организация за "Златният Орфей" и затова конкурсът беше толкова престижен", издава професионалната си рецепта за един добър музикален конкурс известната ни естрадна певица Кичка Бодурова.


През последните години тя сякаш е позабравена от българската публика. Живее и работи в САЩ, но в края на миналата година се върна да участва в благотворителното шоу "Байландо", да организира концерт в зала 1 на НДК и да издаде скандалната си автобиографична книга "Това съм аз".


Кичка доста набързо напуска шоуто, след като преди това не пропуска да се изпокара с Йорданка Христова и след като представя книгата си, се връща обратно в Америка. Певицата няма никакво намерение да участва в "Евровизия".


"Много от по-младите колеги изпълнители правят една основна грешка. Опитват се с песните си да покажат колко са велики. Това няма как да стане. Не можеш да излъжеш публиката. Хубавата песен трябва веднага да ти влезе в главата, неусетно да си я затананикаш. Успех ще има това парче, което използва повече от нашата балканска мелодичност и разчита на модерен аранжимент. Повечето от песните сигурно ще бъдат приети на нож от публиката. Няма как да се спасим от скандалите. Българският народ е обиден от лошия живот, от непрекъснатите игри за зад гърба му и затова е лош. Когато си обиден, без да искаш ставаш зъл", напълно честна е Бодурова.


Със същата откровеност в книгата си тя разказва за най-скандалните моменти от живота си. Кичка твърди, че е малтретирана сексуално от поета Иля Велчев - чичо на сегашния главен прокурор Борис Велчев. Преди промените бащата на Иля Велчев и дядо на главния прокурор Борис Велчев е член на Политбюро. Според спомените на Кичка поетът Иля Велчев се засича с нея на домашен купон и в разгара на веселбата я кани в другата стая, за да й покаже няколко интересни картини. След това, според спомените на певицата, той заключва вратата и я изнасилва. Разкритията й вбесиха Иля Велчев, който заплаши, че ще съди певицата. Самата тя обяви, че не се страхува да се изправи срещу хората, за които е писала в книгата си.


"Не съм акцентирала специално върху този неприятен момент от живота ми, но медиите го раздухаха, защото звучи скандално. Много пъти ме питат, чак ме обвиняват защо не съм се оплакала в полицията. Сякаш съвременниците на комунизма не помнят какво беше по това време. Не смеехме дори да си помислим нещо лошо за властта. Кой ли щеше да повярва на една никому неизвестна студентка. След смъртта на родителите ми свикнах сама да се справям в живота и никога няма да изневеря на тези ми принципи. През годините винаги са се появявали хора, които са искали да ми бъдат съветници, но не съм ги приела. Постъпила съм правилно, както не сгреших и сега, че разказах за тази история", категорична е Кичка Бодурова. Според нея много от световно известните личности също са блеснали в последно време със своите откровени изповеди.


"Само преди два дни SNN излъчи интервю с Опра Уинфри, която обяви, че тази година й е последна в ефир. Опра разказа скандални истини за себе си - че е била бременна на 14 години, как е мислела да се самоубие преди да роди, че е била изнасилена от чичо си и още много други неща. Това ме накара още по-силно да вярвам, че съм постъпила правилно. Аз се съм личност, която много хора знаят или обичат и те трябва да знаят коя съм аз и защо съм такава. Една млада моя почитателка нарече книгата ми "учебник по оцеляване".


Кичка не пази само лоши спомени от комунизма. Винаги е признавала, че с Тодор Живков се е разбирала добре.


Тодор Живков ми помогна да пея в чужбина


"Споделих му проблема, че не мога да пея в чужбина, а и много желая да пътувам. Той си поговори приятелски с мен и след това ми помогна. Хората на изкуството бяха на почит по онова време. Мъчно ми е за тези, които сега тънат в нищета. Как може един талант, един велик композитор да взема 160 лева пенсия. Господи, каква обида за народа ни. А същевременно крадците да са на свобода. Аз имам това преимущество да се отдръпна за малко от нашата действителност, но когато съм тук, сравнявам действителността и ми става много мъчно. Има много неправда, която мъчи народа ни", натъжава се известната певица. Тя не крие, че не е в добри отношения с колегите си, които също спечелиха популярност преди промените.

Завист


"Опитах се да имам приятели в професията, но така и не се получи. Имам близки хора, които ми помагаха в началото на кариерата ми. Не съм ги забравила и до днес. Иначе завистници, колкото щеш. Животът ми в Америка сигурно е голям трън в очите на много. Правя се, че не забелязвам злобата. Вече 20 години съм с постоянен адрес Америка и въпреки всичко името ми се знае и пълни най-голямата концертна зала на България. Това значи, че заслужавам уважение. Дори и от неприятелите", убедена е Кичка Бодурова. Тя не смята да разчита на пенсия от българското НОИ, след като реши да се оттегли от сцената.
"Така съм си подредила живота, че да не разчитам на пенсията от България. Много работих и във всичко действах с разум, така че не мога да се оплача във финансово отношение. Знам за проблемите на колегите ми. самата аз съм плащала на концертна дирекция, удържали са ми от хонорарите в чужбина. Сега се оказва, че документите били изгорели. А с тях ще изгорят и тези, които са плащали. Добре са си само тези, които крадяха преди и сега. Имаше преди промените политици, които пишеха имената на дедите си до имоти с неуточнена собственост. Подправяха старите държавни тефтери и после ставаха наследници на въпросните имоти. Всички, които държаха кокала след комунизма, изведнъж станаха богати наследници след 10 ноември. Сега си мълчат, защото имат интерес никой да не бърка в старата рана", гневи се Кичка Бодурова.

Без мъж

Кичка заминава за САЩ през 1991 г. и там се запознава с бъдещия си съпруг Крис.
"Забременях от Крис, въпреки че докторите ме убеждаваха, че това е невъзможно. Отдавна съм разбрала, че детето ми е най-важното на този свят. Щастлива съм във всяка една минута, когато сме заедно. През уикенда обича да дойде в леглото при мен и да си говорим за купоните, за мъжете, за приятелството и за живота въобще", споделя Кичка. Споделя, че бившият й съпруг сега е просто добър приятел и успешен бизнес партньор. "Винаги мога да разчитам на Крис, както и той на мен. Нямаме лични отношения,но имаме едно безкрайно уважение, което ще е завинаги. Затова и решихме да бъдем заедно до детето си, докато има нужда от нас. В личен план няма мъж до мен. Но вярвам,че някога отново ще срещна любовта", убедена е известната певица.

 

Син на министър също я съди

СРЕД откровено скандалните изповеди в книгата на Кичка се отличава и обвинението в кражба на син на бивше партийно величие - Здравко Йорданов. Той е син на министъра на културата Георги Йорданов. Кичка Бодурова споделя, че оставила на Здравко ключа за апартамента си, тъй като заминала на турне по морето. Синът на министъра трябвало да предаде ключа на брат й, който по това време е в казармата. След като се уволнява, братът се завръща в дома си в София само за да установи, че от жилището са изчезнали бижута и заделени пари. Разследващите намекнали на певицата, че именно министерският наследник се облажил с парите и скъпоценностите.
"Бодурова трябва да знае, че клеветата е престъпление и е наказуема. Набеждаването в извършването на престъпно деяние също е престъпление. Ще си запазя правото да се видим с нея в съда. Не може да се крие зад "Научих и казаха ми", реагира остро на разказа на Кичка намиращият се в чужбина Здравко Йорданов.

Тодор Живков
Тодор Живков
Георги Йорданов
Георги Йорданов