Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Драмата с починалия боксьор Борис Станчов се очакваше да се случи от доста време. Не говоря само за бокса, но и за други бойни спортове в България. Има много неподготвени състезатели, които излизат на ринга или в клетката, за да сложат нещо на семейната трапеза. Тези момчета наистина рискуват живота си. Голяма част от тях са без изследвания. Други са били нокаутирани тежко преди месец. Викат се в последния момент резерви, които не са слагали ръкавици от много време. Не са се прегледали и всичко останало.

Оторизацията на Професионалния боксов съюз струва огромна сума на фона на хонорара. 80 лв. за 4 рунда и 160 лв. за 6-рундов мач. За сравнение хонорарът на Боби Станчов беше 800 евро. Тоест 10% се дава за оторизация, която включва проверка на медицинските документи (в случая фалшиви). Станчов трябваше да вземе 400 евро за този мач (другите 400 евро са при мениджъра).

Какво, защо и как са били фалшифицирани неговите медицински прегледи и на другия боксьор, който пътуваше с мениджъра Венцисав Георгиев вече питат от полицията. Аз бих попитал каква е причината професионалния бокс в България да куца. Въпреки успехите на Кубрат Пулев. Въпреки, че имаме непобедени и класни боксьори като Тервел Пулев, Спас Генов, Илиян Колев в САЩ, Йоско Стойчев в Германия, Здравко Попов... Таланти като Йосиф Панов - Пепелянката, Борислав Велев - Рой..... и още много други.

Нещо определено не е наред.