Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпрос за акцентите в езика, които прерастват в наречия, диалекти и постепенно в различни езици. Пример: В практикуваният днес български език, не знам защо предимно в произношението на младите момичета и донякъде при не-хетеросексуалните момчета, се появява неусетно промяната на съгласната “л” с нещо като “уа”. Момичета с красиви, даже силиконови устни, казват “суадко” или “муад” за млад човек. Въпрос?

Възможно ли е езикът да еволюира посредством модифицираната артикулация по незнайни причини от нежния пол и присъдружните му организации, които модифицират произволно звуците на човешкият език поради импулси, които остават неясни, но въпреки това, извънредно влиятелни? Извън шеговитият въпрос, наистина каква е причината езикът да се осуква като някакво гъвкаво дърво, да пуска леторасти и да прераства в нови езици?

Аз не съм филолог и нивга няма да бъдааа, но възможно ли е инициаторите, езиковедците, творците на новите думи да са жените и близките до тях езиково-надарени варианти на човечеството?

*От фейсбук