Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато трябва да доказваш, че си дал МНОГО на културата на страната е не само обидно, но и унизително.

Марги Хранова е от легендите на българската поп музика. Отново министерството на културата и отново лицето Банов начело. То не че при Рашидов щеше да е по-иначе. . .

Следващия път не се сърдете, когато някой музикант ви откаже да свири или пее. Не се сърдете, когато някой художник откаже да си даде платното за "благотворителни" цели. Не се сърдете и когато някой артист откаже да ви разкаже "смешка", защото смешното и тъжното, дори "странното" е, че и ние, хората на изкуството се храним, купуваме продуктите на вашият труд (дрехи, обувки, коли, транспорт. . . ).

Не се сърдете, а си спомнете имената на Емил Димитров, Борис Годжунов, Маргарита Хранова и планина от имена на актьори и художници, танцьори и писатели, които не дочакаха минимално уважение за отдаденият живот.

Спомнете си и се опитайте да погледнете какво има зад вас оставено за следващите поколения. Тогава ако решите, че имате нещо, което е ценно и за хора извън семейният ви кръг, то тогава ИЗВИНЕТЕ МЕ! Но ако просто сте създали материални блага за вас и близките ви, тогава сте от категорията, която НЯМА ПРАВО ДА РЕШАВА СЪДБАТА НА ХОРАТА НА ИЗКУСТВОТО. Точно както и комисията от 15 човека в министерството на . . .не знам министерството на кое. Те съсипаха културата. Няма я! Трябва да е министерство на нещо друго явно.

Съжалявам да го кажа, но съм трето поколение отдадено на българското изкуство и не съм сигурен дали искам след мен да идва четвърто в нашето семейство.

*От фейсбук