Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОПАСНОСТ: Младите, красиви волейболистки се оказаха стръв и мечтани сексробини за сводниците.
ОПАСНОСТ: Младите, красиви волейболистки се оказаха стръв и мечтани сексробини за сводниците.

 

УЖАСЯВАЩА история е разбунила американските волейболни среди през последните дни, споделиха пред "168 часа" национали на САЩ, играещи в Европа.
Те разказаха, че 15-годишно момиче от Калифорния, считано за местна волейболна звезда, е било въвлечено в трафик на хора и принудено да проституира. В момента младата спортистка е ключов свидетел по дело срещу един от най-свирепите шефове на търговията с женска плът по Западното крайбрежие на САЩ. Разследващите криели истинската самоличност на момичето и по медиите го наричали само с измисленото име "Джули". Според информацията става въпрос за примерна колежанка,

на която треньори и учители възлагали големи надежди.

Кошмарът започнал за Джули чрез един от най-добрите й приятели, съобщава местната преса. Самоличността на момчето се пази в тайна, но според непотвърдена информация то също е млада спортна надежда. Джули била поканена на парти. Тогава споменатият приятел и още четири други момчета я изнасилили.
Заплашили я да не казва на никого
и й обяснили, че никой няма да й повярва, тъй като сама е отишла на купона. Младата волейболна звезда се почувствала виновна и не споделила за случилото се нито с родителите си, нито с полицията. Днес пред разследващите Джули признава: "Изгубих целите си в живота, чувствах се мръсна. Започнах да пуша трева, губех съзнание и заспивах по улиците. Направих опит да се самоубия. От мечтаната дъщеря като ангелче, каквато бях, се превърнах в изгубено в света на наркотиците и мъжете момиче."
Емоционалната травма отдалечава напълно 15-годишната волейболистка от залата и хората, които държат на нея. Тя престава да посещава училище и тренировки. В място като Калифорния самотното и наранено момиче става лесна плячка на трафикантите на жени. От години полицията в Лос Анджелис е по следите на извратения "проповедник" Маурис Макфарлънд, известен като "Гения", който се занимава с принуждаване към проституция. Полицаите не разполагат с негова снимка, но знаят, че Гения има отработен модел - първо примамва изпадналите млади момичета с подаръци и любовни слова, след това ги изнасилва, пребива и праща на улицата като проститутки. Същата съдба застига и доскорошната волейболна звезда Джули. 15-годишната спортистка е

"командирована" от сводника си

далеч от дома - чак на Източния бряг, във Вашингтон. Макфарлънд "преотстъпва" Джули на богат и влиятелен местен бизнесмен, чието име също се пази в тайна заради течащото разследване. Пак според непотвърдена официално информация споменатият бизнесмен бил с наистина "дълбоки джобове", с много връзки сред политиците и дори се занимавал със спортно меценатство. Този на пръв поглед благороден господин се държал като същински звяр с проститутките си, разказва 15-годишната спортистка днес.
"Трябваше да спя с много мъже. Ако не изкарвах на вечер по 1000 долара, той ме пребиваше жестоко", припомня си пред следователите волейболистката Джули.
След известно време младото момиче е върнато в Калифорния, където над него отново започва да издевателства сводникът Маурис Макфарлънд. Късметът се усмихва на Джули, когато я открива нает от близките й детектив, работещ към фондацията на калифорнийския проф. Лоус Лий "Децата на нощта". Целта на фондацията е да спасява тийнейджърки, попаднали в лапите на сводници. Не след дълго е заловен и Маурис Макфарлънд-Гения, макар че и до днес по американските медии  няма публикувани негови снимки. Делото се гледа при закрити врати и строги мерки за сигурност. Причината е именно в Джули. Макар и уплашена до смърт, бившата волейболна звезда се съгласява да свидетелства срещу садиста, чиито издевателства е търпяла осем месеца. На Джули е обещан

статут на "защитен свидетел",

като след процеса тя най-вероятно ще бъде с променена самоличност. Това означава, че момичето едва ли някога ще се завърне във волейболната зала професионално, но показанията й ще помогнат на много други колежанки да избегнат съдбата на сексуални робини. Благодарение на Джули "проповедникът" Макфарлънд, подсъдим за сексуална експлоатация и трафик на деца, ще лежи в затвора 77 години!
Историята с младата волейболистка провокира част от звездите на мъжкия национален отбор на САЩ да обмислят предприемането на решителна стъпка. Волейболистите на янките споделиха, че са готови да станат лица на кампания за превенция сред подрастващите. Някои от тях неведнъж са изнасяли лекции в американските колежи и университети. Рейд Приди, Том Хоф, Гейб Гарднър и Раян Милър имат собствени волейболни школи и  работят усилено с деца  от 2008 г.,

когато спечелиха златните олимпийски медали в Пекин.

Още от 2005 г., когато стана за трета поредна година най-добър спортист-студент на САЩ и бе удостоен с почетно отличие от президента Джордж Буш, Шон Рууни е чест гост на колежите в Калифорния и родния му Илинойс.
"В Щатите много хора си мислят, че сексуалната експлоатация на деца може да се случи само в страни от Третия свят. Но ето че и в САЩ е възможно - и то сред млади спортисти. Всички трябва да се борим срещу това явление", коментира пред "168 часа" Рууни.
Междувременно в двата последни кръга на италианското първенство Шон за пореден път демонстрира класата си на един от най-добрите волейболисти в света в момента. В рамките на четири дни той и тимът му "Монца" се изправиха срещу най-силните отбори в шампионата - "Лубе Банка Мачерата" на новия наставник на италианския национален отбор Мауро Беруто, и лидера в класирането "Тренто",

воден от нашия нов селекционер

Радостин Стойчев, с Матей Казийски, Цецо Соколов и Вальо Братоев в състава си. "Монца" победи "Мачерата" с 3:2 и изпоти до краен предел Казийски и компания. След мача Казийски призна, че "Тренто" е срещнал сериозна съпротива. Шон стана топреализатор за тима си с 19 т., около 50% перфектно посрещане и успеваемост в атака. През последните две седмици Рууни игра с болки в коленете и преди мача с "Тренто" щабът на "Монца" положи огромни усилия, за да възстанови. Въпреки болките американецът стисна зъби и изигра мъжки тежкия двубой със световния клубен шампион "Тренто".

Олимпийският шампион Шон Рууни гостува на волейболистки в колеж в Малибу. Превенцията сред тийнейджърите става основна задача за националите на САЩ.
Олимпийският шампион Шон Рууни гостува на волейболистки в колеж в Малибу. Превенцията сред тийнейджърите става основна задача за националите на САЩ.
Бившият капитан на националния отбор на САЩ Том Хоф отдавна работи с подрастващи и вече има собствена школа.
Бившият капитан на националния отбор на САЩ Том Хоф отдавна работи с подрастващи и вече има собствена школа.
Националите Макс Холт (вляво) и Рууни са любимци на децата и в Италия, където се състезават този сезон.
Националите Макс Холт (вляво) и Рууни са любимци на децата и в Италия, където се състезават този сезон.