Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Почивки на море, басейни, храна и нови дрехи. Всичко това купувал пастор Даниел Хъл на ромската общност в сливенския квартал "Надежда". Въпреки издадената му във Великобритания забрана да е близо до деца без присъствието на родителите им, от 2015 г. осъденият за педофилия англичанин не е спирал да правитова у нас в село Самуилово.

Независимо от тъмното минало на мъжа, благодарение на финансовата му подкрепа, нашите роми го приемат съвсем спокойно и дори се привързват към него.

"168 часа" успя да открие официален канал за споделяне на видео в Youtube, създаден лично от пастора. Името, което проповедникът използва там, е "Nadejda Army" - "Армията на Надежда". Хъл дори е добавил и кратко описание към профила в социалната мрежа.

"През септември 2015 г. бяхме поканени да служим в обедняла ромска общност в България - пише той. - След като прекарахме няколко месеца там, Господ ни даде да разберем, че ние трябва да се преместим и да живеем при тях.

Пастор "Д" се премести от Лондон,

за да живее в гетото, в което има 37 000 роми."

Официално такава покана към педофила не е изпращана от абсолютно никоя религиозна общност в България. Тук обаче се оказва истински рай за Хъл, който е заобиколен от стотици малчугани, които му се радват и го боготворят, а той от своя страна ги храни и им дава пари.

В Youtube канала си той е публикувал и видео, на което показва част от процеса на строежа на къщата, която купува за ромската общност. Цената за нея била 15 хил. долара, а за построяването й участие взимат именно местните, като инструментите и материалите ги купува пасторът. На каченото видео се виждат още отрупани маси с храна и напитки.

Платформата Youtube пасторът използвал и за събиране на дарения. Обяснявал, че децата имат нужда от образование, но родителите им били финансово затруднени и всеки, който имал възможност, можел да помогне. Изглежда

доста хора

са пращали

пари на Хъл,

тъй като под видеата има десетки коментари от различни профили с различна националност. Те го поздравяват за работата и му пожелават да продължава да прави същото още дълги години, за да събира все повече съмишленици. Не е ясно каква сума на месец е получавал пасторът и дали точно с нея се е издържал, но е факт, че Хъл водел децата на море и басейн редовно. Там те се хранели и забавлявали на негови разноски. Може би това е и причината родителите им да не се оплакват от него на властите, въпреки че вече четири момчета са разказали пред разследващи, че мъжът им е посягал сексуално. Най-вероятно

те са споделили за тези издевателства

и пред близките си,

но до арест не се е стигнало, тъй като са си затваряли очите за престъплението.

Освен че ги финансирал, редовна практика на пастора била и да кръщава ромите. На едно от качените от него видеа се вижда как в река той кръщава малки момчета и момичета, както и по-възрастни хора. Те се радват и благодарят на Хъл с прегръдка.

Според местни в Сливен ромската общност в квартал "Надежда", както и в село Самуилово била като хипнотизирана. Те постоянно говорели за Бог и цитирали части от Библията. Няколко пъти дори са провеждали и митинг с плакати.

Какви са били лозунгите четете в печатното издание на "168 часа".