Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.
Шефът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

Пълно обследване на родителите на падналото бебе в Пловдив ще проведат социалните работници. Те ще се срещнат със съседи, близки и работодателя на бащата, като целта е да установят дали в семейството има системна употреба на алкохол, или става въпрос за еднократен случай.

Това съобщи преди минути шефът на дирекция "Социално подпомагане" в града Надя Танева.

Тя уточни, че до 3 месеца докладът за родителския капацитет на двойката ще е готов.

"От това, което видяхме до момента, можем да направим извод, че родителите не са нехайни. Отглеждали са детето при нормални условия, дори много добри. Малката Дария е имала осигурена храна, играчки и всичко необходимо за нея", каза Надя Танева.

На 6 септември родителите действително са се почерпили и са легнали да спят.

И през ум не им минало, че може да се случи нещо лошо. Кошчето на детето е било отделено от отворения прозорец със скрин. Момиченцето е стъпило върху възглавница в кошчето си, покатерило се е върху скрина и е така е стигнало до отворения прозорец.

Социалните все още не могат да кажат къде ще бъде детето след изписването му от болницата, където е настанено с черепно-мозъчна травма от падането.

"Ако прокуратурата предприеме някакви мерки - задържане или повдигане на обвинение, то тогава ще мислим за извеждане на Дария от дома й", уточни Надя Танева.

Всеки момент ще започне срещата със сестрата на майката на бебето и бабата на Дария. Те са посочени от майката като хора, при които може да бъде настанена дъщеричката й, ако се наложи мярка за закрила.

При положение, че лелята и бабата на Дария откажат, то тогава бебето ще бъде насочено към приемно семейство.