Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата повдигна 3 обвинения срещу общинския съветник с ролс ройса

Районната прокуратура в Бургас е приключила разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев,  предстои изготвяне на обвинителен акт и внасяне на делото в съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Срещу Бенчев, станал известен като ортака на Митьо Очите, са повдигнати три обвинения. Първото е за това, че в периода от 2 до 4 август, 2018 г. в  Гърция и Турция, спомогнал на Димитър Желязков-Митьо Очите, да избегне и да бъде осуетено наказателно преследване. На 2 август Бенчев е  транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от Солун, през границата между  Гърция и Турция в Истанбул. Освен това му предоставил хотелска стая, резервирана на името на Бенчев. Прокуратурата обаче уточнява, ме обвиняемият Бенчев не се е споразумял с Димитър Желязков преди  извършването на самото престъпление – превеждането през граница и предоставянето на хотелска стая на несебърския бос.

Бенчев е обвинен и за това, че на 05.08.2018 г. в спалнята на дома си  държал 57  фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има надлежно разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Общинарят ще отговаря  и за това, че на същата дата отново в спалнята си държал  ловна карабина и 100 броя боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 броя боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в надлежните законови правилници, наредби или инструкции – престъпление по чл.338 ал.І от НК.