Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕЛЕКСИР: Виното се грижи за перфектната ни кожа.
ЕЛЕКСИР: Виното се грижи за перфектната ни кожа.


ЦЕННИТЕ съставки, съдържащи се във виното, са открити преди векове. Жените в Древен Рим глезели кожата си с вани с прясно червено вино. В Древна Гърция също поддържали здравето и красотата си с вълшебния елексир и добавени билкови екстракти.
В последните години революционни проучвания откриват все повече и повече полезни вещества в напитката и я прилагат в козметичната индустрия. Много СПА центрове вече предлагат терапии с вино. Те включват вани, компреси и ексфолиране с подмладяващата напитка, масло от гроздови семки и гроздова пулпа.
Без големи загуби в крайния ефект, можете да си направите тези процедури и сами у дома. Имайте предвид, че колкото по-младо е червеното вино, толкова повече полезни вещества за кожата ви съдържа. Освен полифенолите, които стимулират производството на колаген и процесите на регенерация, виното е богато също така на важни минерали, фруктоза и плодови киселини. Фруктозата овлажнява кожата в дълбочина, а плодовите киселини премахват мъртвите клетки и пигментните петна, изглаждат бръчките и правят тена сияен. Особено е полезно това обновяване на кожата през есента и зимата, когато клетките са увредени от ултравиолетовите лъчи и са се появили нови издайнически бръчки и пигментни петна. Винената терапия има благотворно въздействие и върху целулита, заради детоксикиращото си действие. Ваните и масажът подобряват кръвообращението и разнасянето на натрупаните отпадни вещества. Вследствие на това процесите в засегнатите от целулита клетки се нормализират, а повърхността на кожата изглежда видимо по-стегната и тонизирана. Виното има изглаждащо действие и върху стриите, особено ако се прилага под формата на ексфолиант. Добра рецепта за регенериране на тези неприятни белези е комбинацията от вино, мед, масло от гроздови семки и морска сол. С нея се масажира тялото, като се набляга на проблемните места.
Разбира се, разкрасяване с вино не е толкова лесно в домашни условия. Не бихме ви препоръчали просто да миете лицето си с вино, защото то съдържа и пигменти, които ще ви причислят за определено време към червената раса. По-скоро да прилагате маски, в които използвате еликсира. Смесвате две лъжици с червено вино, лъжица мед, две лъжици овесени трици и малко розова вода. Маската не слага директно върху лицето, а между два слоя марля. Нанесете маската на почистена кожа на лицето, шията и деколтето и след престой от 10-15 мин. отстранете с хладка вода и козметични гъбки.
Ако не сте готови да експериментирате и в домашни условия да се убедите в чудотворното действие на виното върху кожата, в магазините за козметика има изобилие от продукти, съдържащи вино. Кремове за лице и тяло, дори шампоани създават световните гиганти като извличат най-полезните съставки от елексира.
Червеното вино помага и за редуциране на излишните килограми. Учени са установили, че в червеното вино се намира изобилие от антиоксидантът ресвератрол. Той подобрява активността на метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар и понижава нивото на холестерола. Направените изследвания и опити показват, че ресвератролът пречи на образоването на нови мастни клетки и натрупването им под формата на подкожни мазнини.

Маска за тонус

Маската с бяло вино тонизира кожата, изчиства пигментните петна и заглажда бръчките. След няколко маски лицето ви ще добие хубав тен, а кожата ще бъде гладка и еластична.
Начин на приготвяне: 3 супени лъжици бяло вино се разбъркват добре в 100 г кисело мляко, което сте изцедили предварително. След това добавяте 2 супени лъжици овесени трици и разбърквате, докато се получи хомогенна смес. Приготвената смес се разстила между два слоя марля и се поставя на предварително почистеното лице. Престоява се с маската 20 минути. После измивате с хладка вода и нанасяте подхранващ крем.Маската може да се прави ежеседмично.

Срещу акне

За приготвянето на маска срещу акне са ви необходими 1/3 чаша бяло вино, 4 с.л. настърган на ситно корен хрян, 1 с.л. овесени брашно и 2 ч.л. лимонов сок.
Смесете виното с хряна. След това добавете лимоновия сок и овесеното брашно и разбъркайте добре, докато не получите еднородна смес. Сместа разнесете между два слоя марля и сложете на лицето за 15 минути. След маската измийте лицето с топла вода и изплакнете с хладка. Правете маската поне един път седмично.

 

БЪРЗО И ЛЕСНО: В домашни условия също можем да си направим почистваща маска с вино.
БЪРЗО И ЛЕСНО: В домашни условия също можем да си направим почистваща маска с вино.