Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Парк Острова в Пазарджик СНИМКА: Архив
Парк Острова в Пазарджик СНИМКА: Архив

20-годишен младеж е задържан за палеж на ресторант в Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Сигналът за пламналото заведение в парк Острова на града бил получен в събота от частна охранителна фирма, чийто СОТ се включил от пламъците.

На място охранители и пожарникари установили, че горят маси, столове и чадъри на терасата на ресторанта. Усетена била и силна миризма на бензин, с който подпалвачът залял обзавеждането на терасата.

Бързите действия на пожарникарите предотвратили прехвърлянето на пламъците към основната сграда на ресторанта. В същото време гардове на охранителната фирма засекли в близост до заведението млад мъж със съмнително поведение. Охранителите успели да го задържат, а у него открили празна туба за бензин. Още на място полицейски служители установили, че задържаният от гардовете е Тодор Б. от близкото село Добровница. Станало ясно, че младият мъж е бивш служител на ресторанта, който подпалил заведението, за да си отмъсти на собственика заради неуредени взаимоотношения. Щетите, нанесени от палежа тепърва ще се уточняват, а задържаният подпалвач е направил пълни самопризнания и ще бъде съден по бързата процедура.