Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров Снимка: Ройтерс
Григор Димитров Снимка: Ройтерс

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на САЩ по тенис, след като за първи път в кариерата си достигна до полуфинал. Стъпка преди най-важния мач от последния за годината турнир от Големия шлем, той беше отстранен от руснака Данийл Медведев.

"За мен беше доста интересен мач. Мисля, че мога да извлека доста неща от него. В най-важните моменти не ми се получи, а и Медведев игра добре в тези ситуации. Имаше моменти, в които не очаквах някои неща от него, но той ги направи и това оказа влияние. Не очаквах да загубя с 0:3 сета, но резултатът не мисля, че отговаря на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си", бяха първите думи на Димитров след загубата, предаде bTV.

Следващият турнир, за който българинът е заявил участие, е в Пекин. Надпреварата трябва да започне на 30 септември.

"Трябва бързо да премина през следващите дни. Да съм в добра форма за турнирите в Азия. Имаше много позитиви от турнира. Последните седмици нямах добри резултати, а сега стигнах до полуфинал за първи път тук. Тенисът е една игра, ако не се наслаждаваш, ако не я правиш с любов, няма да се отплати. Последните седмици бяха много тежки, с много тренировки, гордея се с това, че играя отново. Не искам да бъда прекалено разочарован. Разбира се, в момента не ми се говори много за това, но продължаваме напред", допълни той.

Според мен и всички българи тук „Ю ЕС Опън” тази година е само за България. Енергията беше невероятна и още продължава. Като цяло ние се представихме страхотно, целият стадион викаше: „Гришо, Гришо” и малкият шанс не беше на наша страна този ден”, сподели Димитър Белчев. Той е един от най-атрактивните привърженици на българина, не пропуска среща на българския тенисист и често е в полезрението на телевизионните камери.

За следващото издание на Откритото първенство на САЩ Димитър обещава българската публика да бъде дори още по-многобройна: „Догодина, когато нашето момче дойде тук, ще има 3000 организирана агитка. Макар и при загуба, главата горе!”.