Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Обичах я и когато я убивах", разказва зад решетките физическата екзекуторка на актрисата Сюзан Аткинс

Ангел, уловен в примката на изчадия. Шарън Тейт сякаш често е в тази роля извън големия екран. Руси коси, дълбоки кафяви очи, чувствена усмивка, изкусителен чар и физика, които я превръщат в секссимвол. На пръв поглед всеки би си казал, че зад тази красота най-вероятно няма нищо особено, нищо специално. Че това е поредната бляскава звезда, употребена и покварена от дивия Холивуд в най-разюздания му период. Шарън обаче е изненадващо нежна душа, неспособна да лицемерничи, да бъде подла, надменна, жестока. Ангел, опиянен понякога от наркотици, подчинен на демоните на мъжете в живота си, но неспособен да нарани някого, да спре да се усмихва и да загуби надежда в щастието. Абсолютно добра и абсолютно наивна...

Всички я харесват и обичат в атмосферата на завист и фалш, царуващи в светлините в Града на ангелите. И някои злоупотребяват с нейната по детски мечтателна чистота. До една нощ на неописуем ужас, в която животът на Тейт, бременна в осмия месец от режисьора Роман Полански, е отнет по особено жесток начин.

"Обичах я и когато я убивах, аз убивах част от самата мен", изповядва се по-късно Сюзан Аткинс, екзекуторката на актрисата.

Само на 26 години Шарън Тейт, заедно с неродения си син стават част от жертвите на "Семейството" на най-зловещия масов убиец - Чарлс Менсън. Главата на псевдокомуната, чиято майка го продала като дете за халба бира, изпраща наказателния си отряд да осъществи брутална касапница в нощта на 8 срещу 9 август 1969 г.

Няколко месеца по-късно в женския затвор "Сибил Бранд Инститюшън" в Лос Анджелис чудовището в човешки облик Сюзан разкрива на своята съкилийничка Вирджиния Греъм, че за съжаление мнозина са се спасили от "Семейството". Аткинс със задоволство обяснила кои са били следващите мишени в техния списък и как точно смъртта им щяла да разтърси света.

По план бъдещите жертви трябвало да бъдат Елизабет Тейлър, Франк Синатра, Ричард Бъртън, Стив Маккуин и Том Джоунс.

Сюзан възнамерявала да издълбае с нажежен нож в лицето на Елизабет Тейлър думите helter skelter, израз по името на песен на Джон Ленън и Пол Маккартни. В това нейно намерение ясно прозира манията на Менсън по "Бийтълс". Той интерпретирал посланието на същата песен пред "близките си", като твърдял, че текстът описва апокалиптична расова война, чието начало би се катализирало от техните (неговите) убийства.

Вдъхновена от своя "баща", Сюзан смятала да избоде очите на Елизабет Тейлър и да ги сложи в бутилка заедно с отрязания пенис на Ричард Бъртън. После щяла да изпрати този "подарък" на Еди Фишър.

За Синатра също имало специална идея - той щял да бъде одран жив на фона на собствената му музика. После "роднините" щели да изработят чанти от кожата му и да ги продават в хипи магазините.

За Том Джоунс била планирана бърза смърт, какъв късметлия... Просто гърлото му щяло да бъде прерязано, но само след като бъде заставен да прави секс с Аткинс.

За щастие нищо от това не се случва. За нещастие, с цената на живота на Шарън и на други невинни.

Менсън и неговите последователи са изправени пред закона и получават смъртни присъди, заменени след това с доживотни. Главатарят на псевдокомуната издъхва зад решетките през 2017 г. на 84 години. Отнел безвъзвратно шанса на Шарън да остарее.

Лъчезарната красавица сякаш винаги е знаела, че никога не е имала власт над събитията около себе си.

"Целият ми живот е решен от съдбата. Никога не съм планирала нищо от това, което се е случило с мен", признавала е актрисата.

Какво отвежда Шарън до фаталната среща със Сюзан - четете в списание "Космос".