Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Етериум е криптовалута номер две по пазарна капитализация и е чувствително по-различен от Биткойн.

Етериум e повече от сигурно платежно средство или запас от стойност. Някои от по-фанатичните поддръжници на проекта го представят като бъдещето на интернет. Закупуването на ETH днес, според тях, е еквивалент на това да си закупил акции на Apple, още когато компанията е била базирана в гараж.

Етериум се радва на повече търговски двойки на борсите от всяка друга монета, освен Биткойн и тъй като стигна до почти $1,400 в същия период, в който BTC достигна стойност от $20,000, актива се разглежда като запас от стойност.

Оттогава Етериум се срина от пиковите си стойности и не е ясно кога - или дали - монетата отново ще достигне тези цени.

ETH е криптовалута като всяка друга и засега е предмет на капризите на пазара. Ще разгледаме набързо някои от по-забележителните ценови прогнози.

Джоузеф Рачински предвижда Етериум цена от $1,000

Основателят на JoeTechnologist.com каза в интервю за Finder.com, че Етериум може лесно да достигне $ 1,000 до края на годината. Като се има предвид цената на актива в края на 2018 година, прогнозата на Рачински е една от по-консервативните.

“Те са един от най-реалните проекти до момента. Почти всички големи организации тестват на тази платформа.”

Клем Чеймбърс - ETH до $1,400 до края на 2019 година

Иизпълнителният директор на инвестиционния уебсайт ADVFN прогнозира, че цената на Етериум ще скочи към края на 2019 г., точно както направи в края на 2017 г., но с по-висок потенциален капацитет.

Найджъл Грийн вижда Етериум цена от $2,500 до 2020 година

Изпълнителният директор на deVere Group даде на MarketWatch солидна цифра и времеви интервал за постигането ѝ - $2,500 до 2020 г. Както всички много добре знаем - драматичните скокове не са невъзможни в крипто-сферата. Волатилността е една от основните характеристики на пазара и затова прогнозите на Грийн може да се окажат съвсем правдоподобни.

“Този общ подем ще бъде подхранван от три фактора на мрежата. Първо, все повече платформи използват Етериум като средство за търговия. Второ, повишеното използване на интелигентни договори от Етериум. И трето, децентрализацията на изчисленията в облак.”

Брайън Шустър твърди, че Етериум може да достигне $100,000

Шустър представя великолепна перспектива за втората по големина криптовалута. Той твърди, че валутата ще достигне $100,000 на монета, тъй като ще замени златото като запас от стойност.

Крайната изместване на златото се предвижда от редица други пазарни наблюдатели, въпреки че Биткойн обикновено се разглежда като заместител. Шустър предполага, че същността на Етериум като платформа в крайна сметка може да доведе до превръщането ѝ в своеобразна „майчина валута“ за всички бъдещи дигитални активи - в свят, в който цифровите валути са норма.

“Ами ако вярвате, че Етериум е по-малко бизнес и повече запас от стойност, като златото? Това ни дава потенциална пазарна капитализация от около $10 трилиона, което ни кара да вярваме, че цената на Етериум може да нарасне до $100,000 за монета. Може дори да направим една крачка по-напред и да кажем, че Етериум е актив, който може да замени всички валути, които съществуват.”

Оценяването на Етериум не е толкова лесно, колкото поставянето на цена на монета като Биткойн. В най-чистия си вид, Етериум представлява потенциал. Като среда за разработка, мрежата предоставя основата за множество по-малки монети и все още нереализирани децентрализирани приложения. Развитието на ETH като валута се дължи на интелигентните договори.