Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от подсъдимите по делото “Килърите 3”, заснети в спецсъда през 2013 г.
Част от подсъдимите по делото “Килърите 3”, заснети в спецсъда през 2013 г.

Осъденият на 10 г. като един от тарторите на пернишката група, известна като Килърите 3, Милчо Петров-Чироза е пипнал кожно заболяване зад решеките.

Заради състоянието си той бил пратен при специалист в МВР болница, разказа пред “24 часа” източник от затворническите власти.

Това станало в началото на август, докато Чироза чакал под ключ окончателното решение на ВКС по делото “Килърите 3”.

Освен като лидер на бандата Чироза е осъден и за това, че застрелял Теодор Неофитов-Ханс в местността Адамец край Габров дол през 2008 г.

По делото основен подсъдим е и Васил Василев-Бай Васо - баща на убития през 2005 г. пернишки ъндърграунд герой Васил Арарски-Райко Кръвта. Бай Васо е осъден на 5 г. затвор. Други 4-ма мъже също са признати за виновни като членове на Килърите 3. Те имат присъди от 1 до 3 г. затвор.

Седем души засега излизат от делото чисти. Сред оправданите е и жената на Бай Васо - Мария. Тя бе обвинена, че е пазила в къщата им в пернишкото с. Лилянци сигнално-газов пистолет.

Килърите 3 бяха заловени през август 2013 г., след като серийният убиец и доскорошен човек на Бай Васо - Станислав Ангелов-Сиси заведе криминалистите до пернишкото село Габров дол и им посочи къде е заровено тялото на Ханс.