Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ботьо Ботев СНИМКА: Архив
Ботьо Ботев СНИМКА: Архив

Може ли едно такова престъпление да бъде извършено от нормален човек и кой би могъл да помисли в нормалните си действия, че ще посегне на едно детенце. Тези случаи не са рядкост в криминалната практика, имало ги е преди и ще ги има, което е жалко, но факт. Мартин Стефанов е имал такива прояви и смптоми.

Неговите действия и поведение са се отличавали от нормалното. Той е с болно съзнание, има психопатни отклонения, но това не означава, че е психично болен, коментира пред Би Ти Ви бившият шеф на отдел „Убийства” в полицията Ботьо Ботев. Според него случаите на педофилия в България са много, а психопатията много трудно може да се отличи в обществото.

Мартин Стефанов напълно признава вината, осъзнава, това, което е извършил, и съжалява за стореното. Той е наблюдавал детето и решил да извърши това престъпление, заяви адвокат Димитър Димитров, служебен защитник на обвинения в изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин в сливенското село Сотиря. Юристът посочи, че в своята практика не е имал друг случай на такава жестокост. Мартин е имал тежко детство и предишни престъпления, блудствени действия в училище, заяви Димитров.