Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Покрай свинската чума някои хора съвсем изтрещяха. Американците са ни откраднали опита в селското стопанство и са ни завзели пазарите! Интензивното агнене например е откраднато от американците, които сега успешно го прилагат и завземат българските пазари по цял свят. Това са писания на хора с опит нашето родно ТКЗС, които са си въобразили, че са експерти в областта на селското стопанство, а представата им за световния пазар се свежда до ягненето в наше село.

САЩ внасят агнешко от Австралия и Нова Зеландия за нуждите на страната.

В САЩ овцевъдството никога не е било и все още не е развит отрасъл.

България по площ е една шеста от щата Тексас и дори цялата да я засеем и да я напълним с овце НИКОГА не можем да бъде конкуренция на САЩ.

Какви пазари ни е завзела Америка?! Америка е 365 МИЛИОННА ДЪРЖАВА с площ от почти 10 МИЛИОНА квадратни километра! В България сме 7 милиона на площ 111 хиляди квадратни километра и сме конкуренция на САЩ?! Тия хора добре ли са?! Каквото и да сме имали като селско стопанство е смешно по размери, сравнено с Франция и Италия, камо ли със САЩ. Чудно защо "краварите" опряха до там, че да съсипват България? Ако ще си говорим за конкуренция, не е ли логично да съсипят Италия и Франция, например, които изнасят в цял свят? Що не съсипят френската винена индустрия, която е конкурент на калифорнийската, ами са тръгнали на война с гроздовата ракия?!

Що не съсипят производството на домати в Италия, които също изнасят в цял свят, ами посегнаха на "розовото домати" и шопската салата?! Не разбирате ли, че България изобщо не е толкова значима, колкото си мислите и че 2/3 от населението на света дори не може да я посочи на картата? Кога и на кой пазар сме били конкуренти на САЩ със смешните количества произвеждани в България?!

Другата опорка е, че в България сме имали "поливно стопанство" и уникални мелеоративните съоръжения! Напоителните канали в България са неповторими, тя всъщност е една малка селскостопанска Венеция на Балканите и докато ние сме си поливали доматите, тъпаците на запад са чакали да падне дъжд! Така е, когато информацията ти е от соц учебника и какво бил казал партийния секретар на ТКЗС- то, който е учил в Русия. И за капак като прибавим и това, че по-далеч от ваЩо село не си видял, пък и четенето не ти е силна страна....

Когато ние сме се радвали на това "поливно" земеделие в САЩ и Израел са ползвали вече капково напояване! По-късно се прилага и в Европа. Ефективността на напояването при този метод е висока – от 80% до 95%, като ограничава драстично разхода на вода и растежа на плевелите, които не се поливат и изсъхват! В Тексас и Калифорния ползват капково напояване на царевични масиви с колосални размери от 1975 година! Айде скрийте се, че ми писна от дивотии! Четете, че се излагате и запомнете, че ваше село не е центъра на света!

От фейсбук