Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екрем Имамоглу Снимка: PОЙТЕРС
Екрем Имамоглу Снимка: PОЙТЕРС

Екрем Имамоглу, който на повторния местен вот на 23 юни спечели кметския пост в Истанбул с над 800 хиляди бюлетини преднина пред кандидата на управляващата партия, е известен също и с това, че ползва много активно социалните медии. Имамоглу има собствен акаунт в Туитър, който има над 3 милиона последователи.

По информация на турски медии истанбулският кмет е започнал да следи активността в Туитър на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Самият Ердоган обаче засега не е станал от своя страна последовател на Имамоглу, посочват медиите.

Ако до преди време митингите на открито бяха единствената арена за изява на турските политици, то те вече отстъпват мястото си на социалните медии. Особено след последните избори все повече турски политици и известни личности се изявяват чрез социалните медии, чиято популярност непрекъснато се увеличава.

Ако Ердоган държи първенството по изяви на митингите (в предизборния период се е случвало той да говори в един и същи ден на 3 различни митинга), то Имамоглу има славата на политика с най-много последователи в интернет. Специално в Туитър 3,1 млн. души следят споделянията на градоначалника на Истанбул. Той самият е последовател на 487 души в Туитър.

Ердоган е единственият от политиците от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), чиито споделяния се следят от Имамоглу, посочват още медиите.