Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки на автора.
Снимки на автора.

Умишлено подпален, във вторник през нощта е изгорял заслонът на ловната дружинка от врачанското с. Галиче в местността „Манастира” край селото. По същото време пламнала и хижата, ползвана не само от ловците в местността „Преки дол” близо до старата помпена станция.

Ловците в селото подозират, че зад палежите стои бившия кмет на селото Ценко Чоков, който кара домашния си арест в дома си в Галиче. Според местния бизнесмен и авджия Веселин Тушинов Чоков се разбеснял, когато разбрал, че на свое заседание ловната дружинка го е свалила от председателското място и на негово място избрали друг.

Чоков започнал да привиква познатите му ловци в дома си да ги мъмри и заплашва. Настоявал да прегласуват решението си и отново да стане шеф на дружинката. Хората в Галиче забелязали, че най-често при Чоков пребивавал охранител от неговата земеделска фирма и подозират, че именно той е пиромана, изпълнил поръчката за палеж като отмъщение.

От полицията съобщиха, че разследват палежите и са направили оглед, но кой знае защо в бюлетина на ОД на МВР във Враца липсва информация за пожарите в Галиче.