Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата арестувани италианци СНИМКИ: Италианска полиция
Двамата арестувани италианци СНИМКИ: Италианска полиция

Италианските власти от град Бриндизи арестуваха местните граждани Козимо и Луиджи Антонио Бемби - баща и син, на 65 и 36 г., които ограбили трима български граждани, съобщи полицията в града. Тя стигнала до двамата италианци след двумесечно разследване. На 8 май Бемби – баща и син, се срещнали с българите, за да им продадат кола втора ръка. Според разказите на тримата българи, след като кандидат-продавачите им прибрали парите за покупката – 5800 евро в брой, ги заплашили с оръжие и ги изгонили.

Първият контакт между купувачи и продавачи станал през април 2019 г., когато българин, чието име полицията не съобщава, се свързал с италианец, публикувал обява за продажба на употребявана кола BMW в специализиран сайт. Двамата си разменили съобщения по WhatsApp, за да се договорят, след което българинът пристигнал в пристанището Бриндизи. Сделката минала нормално, двамата си разменили колата и парите и българинът се прибрал в родината. Не е ясно обаче как е станала регистрацията на беемвето.

Дни по-късно италианецът се свързал с българския си клиент и му предложил друга кола втора ръка “Ауди Q5”. Купувачът откликнал, тъй като имал приятел, заинтересован от сделката. Двамата, плюс още един техен приятел, пристигнали в Бриндизи. След като тримата клиенти връчили 5800 евро в брой на двамата италианци, били заплашени с пистолет и прогонени. Преди това обаче крадците отнели и други пари от българите, така че се сдобили с общо 8000 евро. След оплакване на българите в полицията тя започнала разследване и стигнала до бащата и сина. В измамата участвали още 4-ма души.