Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спасяват я орхидеи

Австрийската професионална колоездачка Натали Бирли е била отвлечена във вторник вечерта. Тя е била с колелото си на път край град Грац. Около 17 часа е била блъсната от кола, която сякаш се появила от нищото. Полицията е потвърдила инцидента и разследва случая, съобщи "Бидл".

След удара последвали сцени като от психотрилър. Шофьорът завел Натали в отдалечена къща. Почти 7 часа тя била държана насилствено при него. През нощта той е задържан от австрийските специални части "Кобра".

Бирли разказва за преживяното пред вестник "Кронен". Миналия вторник около 16:30 часа била с колелото си. Бързала да се прибере към вкъщи, тъй като партньорът й се грижел сам за 3-месечния им син.

Само 30 минути по-късно денят й се преобръща.

„Един червен ван изведнъж ме удари. Паднах, счупих лявата си предмишница", разказва спортистката.

Шофьорът я ударил с дървена тояга по главата, завързал я с изолирбанд. Бирли изгубила съзнание.  

Когато се съвзема е гола и завързана за кресло. Разбира, че се намира в отдалечена къща, в която никой няма да я намери.

Похитителят й казал: "Направи това, което искам, и утре ще бъдеш свободна".

Отношението към 27-годишната жена е ужасно. Непознатият мъж е въоръжен с нож, завързва очите на Бирли и я кара да пие вино и други алкохолни напитки. Иска да я задуши, като хваща носа и устата й. Оставя я. После се опитва да я удави във вана с ледено студена вода.

Как Натали успява да се спаси?

"Открих "ахилесовата му пета" - многобройните орхидеи в къщата му, и започнах да говоря с него", споделя Бирли.

Изведнъж мъжът започнал да се държи различно и проявил мило отношение към колоездачката.

Той разказал на Бирли за живота си - бил градинар, баща му починал, майка му започнала да пие, приятелката му изневерила.

След като спечелила доверието му, Натали предложила на похитителя си - "ще кажем, че е било инцидент, но сега ме освободи".

Той се съгласява - отвързва я и я съпровожда до вратата. Бирли веднага се обажда на мъжа си.

Полицията веднага анализира GPS-данните от колелото на Натали.

Около 3 часа през нощта срещу сряда полицията арестува 33-годишния мъж в дома му. Полицията предполага, че Бирли е била държана в тази къща.

"Благодаря на всички, които вчера ме потърсиха. Не успяхте да ме намерите. Бях ударена, пребита, вързана и отведена в малка къща - сякаш беше лош филм. Благодаря на Бог, че успях да се освободя и съм добре, с изключение на едно счупено рамо и травма на главата", пише Бирли в профила си във фейсбук.