Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Музикантът, обвинен, че насилвал дъщеря си: Подготвях я за живота, но не принудително

 

40-годишният музикант и учител Стоян Владев обяснил пред съда в Стара Загора, че е правил секс с дъщеря си, за да я подготви за живота и твърдял, че не е използвал сила за това. Той беше задържан в четвъртък по сигнал на майката, с която са разделени. Гаврите продължили 3 г. Стоян изнасилвал детето си, когато то било при него. Сега момичето е на 13 г.

Преди раздялата на родителите, които са музиканти, те живели няколко години заедно с детото в Англия. Там Стоян пускал на дъщеря си редовно порнофилми, станало ясно в съда. Бащата започнал да посяга на дъщеря си след завръщането им от Острова, когато с майката се разделили. Като баща, който е признал детето си, Владев имал право през почивните дни дъщеря му да живее при него. Дори малко преди да бъде арестуван миналия четвъртък, той бил с дъщеря си на море.

Майката научила какво се случва с дъщеря ѝ едва преди 2 седмици. Момичето неочаквано пропушило цигари. Първо споделило проблема с класната си ръководителка, която съобщила на майката.

Заседанието на Окръжния съд в Стара Загора протече при закрита врати заради изнасянето на интимни подробности от живота на детето. На него Стоян Владев бил защитаван от служебен адвокат. Той поискал домашен арест с аргумента, че вече проумял извършеното от него, но трябвало да се грижи и за стария си баща.

Думите му звучали подредено, но съдът назначи психиатрична експертиза, която да покаже дали е нормален и дали може да носи отговорност пред закона. С детето ще работят психолози.

Първо Стоян Владев бе обвинен от Районната прокуратура в Казанлък за това, че в периода май 2016 г. до февруари 2019 г. се е съвкупявал с 13-годишната си биологична дъщеря, като използвал положението си на надзорник на детето. По това обвинение той можеше да получи до 8 г. затвор. В хода на разследването обаче станало ясно, че бащата понякога използвал и сила, за да принуди ненавършилата 14 години девойка да прави секс с него - нещо, което той отрече. Юристи обясниха, че това прави деянието по-тежко, което наложило в събота делото да бъде преместено в Окръжната прокуратура в Стара Загора. При новите обстоятелства на Стоян Владев е повдигнато обвинение, което може да го изпрати зад решетките за период между 10 и 20 г.