Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Суперзвездата на “Барселона” си има перфектно копие в Иран. Съдбата им натресе страхотни проблеми по едно и също време

Лионел Меси е изправен пред едно от най-големите изпитания в живота. В момента суперзвездата на световния футбол съвсем сам е тръгнал на война срещу цяла Южна Америка. Бълхата обвини във всички земни грехове Южноамериканската футболна централа КОНМЕБОЛ и така си навлече гнева както на белите якички в най-популярния спорт, така и на обикновените запалянковци.

В този най-драматичен момент още един Меси на другия край на света също е затрупан от сериозни проблеми. Името му е Реза Парастеш и той сензационно много прилича на аржентинския футболен гений. Главната му роля в шоуто "като две капки вода" досега поне носеше само позитиви на родения в Иран мъж, който се изявява като модел. Той се затрупа с последователи в социалните мрежи, а

платежоспособни компании

ще се избият,

за да си осигурят услугите му като рекламно лице. Над безоблачното му ежедневие обаче надвисва сянка. Няколко жени се оплакват, че са били измамени от Парастеш. Той се представил като Лионел Меси само и само да ги вкара в леглото си. Дамите впоследствие осъзнали, че са преспали с перфектно копие, и сега настояват да получат възмездие в съда.

Истинският Меси и неговият двойник са застигнати от неприятности в един и същи момент. Съдбата явно е решила да си направи лоша шега, а ситуацията съвсем естествено предизвика световен отзвук.

Очаквано проблемите на футболиста са далеч по-интересни на журналистите. Лионел искаше повече от всичко на света да спечели Копа Америка и най-сетне да докаже на своите сънародници, че не е звезда единствено в клубния си тим. Аржентинците пак тръгнаха мудно, но в един момент си повярваха, че този път ще успеят да се надскочат. Надеждите им бяха прекършени от бразилците на полуфинала, а поредният провал явно дойде в повече на Бълхата.

Веднага след злополучния мач срещу звездния тим на домакините Меси не намери сили да търси вина в собствения си отбор, а обвини в корупция шефовете на южноамериканския футбол.

"Всички работят в интерес на Бразилия.

Казвам го с пълното съзнание, че моите думи няма да имат никакъв ефект. Те имат твърде много влияние, за да се промени нещо", отсече аржентинецът, но скандалите с неговото участие тепърва предстояха. В мача за третото място срещу Чили Меси едва за втори път в професионалната си футболна кариера получи червен картон. Със сигурност наказанието на съдията беше пресилено, при положение че капитанът на Аржентина беше връхлетян от Гари Медел и просто се подаде на провокацията. Впоследствие съдията се изясни, че е въздал справедливост заради отправени обидни реплики.

Това със сигурност беше един от най-кошмарните футболни моменти в житието и битието на Лионел Меси. Не стига че не спечели мечтания трофей, но и го обявиха за гамен и го изгониха позорно от напълно безсмислен мач за бронзовите медали.

Нищо чудно че капитанът на "гаучосите" отказа да се яви на награждаването след мача. Вместо това се изправи за пореден път пред медиите и отново повтори своя рефрен: "Порязаха ни корумпирани босове, които играят в отбора на Бразилия". Тежките думи се оказаха достатъчни, за да кипне и без това темпераментната южноамериканска кръв. Бразилците едва ли не са готови да скъсат дипломатическите си връзки с големия футболен враг, а шефовете на КОНМЕБОЛ

точат секирата

за ужасяващо наказание

Но преди да качим великия футболист на ешафода, нека хванем самолета и да отлетим за далечен Иран. Защото там също стана твърде горещо под петите на съвършеното копие. "Иранският Меси", както е известен по света Реза Парастеш, отвърна на удара и обяви, че обвиненията за негови злоупотреби с женското доверие са абсолютна измислица. Новината първо се появи в испанските медии и гласеше, че иранецът по време на своите пътувания в чужбина

се възползва по най-долен начин

от приликата си с единия от двамата най-популярни и успели футболисти в наши дни. Парастеш просто влизал в поредното заведение и изигравал малко представление, с което окончателно да убеди околните красавици, че наистина е Меси. Развоят на събитията след това е ясен.

След края на приятната част някои от дамите се чувстват предадени, говорят за някакъв вид сексуално насилие и търсят мъст. Или поне някакво финансово удовлетворение. Това е версията на медиите, докато самият Реза Парастеш категорично отрича нещо подобно да му се е случвало. В специално видеообръщение към своите фенове иранският модел се кълне, че никога не се е възползвал от приликата си със звездата на "Барселона". Или поне не го е правил, за да се уреди със секс за една нощ.

"Приятели, не вярвайте на фалшивите новини, според които съм спал с 23 жени, защото са ме помислили за Лионел Меси. Това са измишльотини, които само накърняват добрата ми репутация. Нали се сещате, че ако това наистина се беше случило, вече щях да съм подсъдим.

Дори можеше

да съм в затвора

Съдебен процес наистина ще има, но той ще е иницииран от самия мен, за да мога да изчистя доброто си име", заяви в своето интернет обръщение Реза. Той не отрича обаче, че е понатрупал парици заради приумицата на природата да го сътвори по образ и подобие на Лионел Меси.

"Да приличам на футболиста се оказа нож с две остриета. Популярността ми нарасна значително и натрупах над 400 000 последователи в инстаграм. Освен това подписах договори с някои от най-големите модни марки, които със сигурност са били привлечени и заради сходствата ми с физиономията на аржентинеца. Не всичко е толкова розово, колкото им се струва на околните. Много рядко успявам да се слея с тълпата.

Хората ме зяпат

и дърпат да се

снимат с мен

Понякога това е ужасно уморително", категоричен е иранецът.

Той вече си изпати веднъж заради специфичната мутра. Ирански полицаи се принуждават да го задържат и откарат в ареста, след като предизвиква невиждана истерия с появата си на улицата. Реза тръгнал на разходка, но много бързо събрал около себе си шумна тълпа и се наложило ченгетата да го спасяват. Колкото и да се оплаква в интернет, двойникът на футболната суперзвезда със сигурност ще извлече полза от поредната олелия около своята персона.

За истинския Меси ситуацията изглежда доста по-сложна и няма да се размине само със сълзливо видео в личната му фейсбук страница. Тежките обвинения по адрес на южноамериканската централа могат да му струват скъпо. Говори се за двегодишно наказание, които ще го лиши от възможността да участва в световните квалификации за мондиала през 2022 г., както и на следващата Копа Америка, която ще се проведе в Аржентина и Колумбия.

Заплахите очевидно не стряскат Бълхата и поне до този момент не дава вид, че има намерение да се извини. Гневните му реакции

го изпокараха със звездите на бразилския национален отбор

Много от тях му припомнят съдийските аванти, от които се ползва "Барселона" в Примера дивисион и Шампионската лига. Меси не отвърна на огъня. След като си изпусна нервите на терена, явно реши да спре с медийните изяви и да се наслади на малкото му оставащо време за лятна почивка. Което в никакъв случай не означава, че скандалът ще остане в миналото. Остава да разберем дали толкова популярен и влиятелен футболист може съвсем сам да спечели битка срещу мощната футболна структура, която е свикнала да мачка инакомислещите.