Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Инстаграм/Ройтерс
Снимка: Инстаграм/Ройтерс

Двумесечният Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - синът на принц Хари и Меган Маркъл, бе кръстен вчера на частна церемония в Уиндзор.

Родителите на 7-я по ред за британската корона публикуваха семейна снимка от щастливото събитие.

На нея Арчи е седнал в скута на майка си, а Меган се е сгушила в рамото на съпруга си.

Кадърът, заснет в "Залата със зелените рисунки" в замъка, на пръв поглед показва топлина и семейна радост, но експерти по езика на тялото коментират, че се забелязват елементи на "замръзналост" и "неловкост" сред членовете на кралското семейство, присъствали на церемонията.

Сред гостите бяха дядото на Арчи принц Чарлз и съпругата му Камила, които пристигнаха рано сутринта в двореца с частния си хеликоптер, принц Уилям и съпругата му Кейт се присъединиха по-късно, часове преди церемонията да започне, майката на Меган - Дория, и сестрите на покойната Даяна - лейди Джейн Фелоус и лейди Сара МакКоркодейл.

Специалистът Джуди Джеймс коментира пред "Дейли мейл", че принц Уилям - чичо на Арчи, е пристигнал на кръщенето с тъмни слънчеви очила, сякаш е готов за режим "нощен клуб", докато съпругата му Кейт изглежда "готова да избяга" всеки момент.

Позата, която са заели херцозите на Кеймбридж, също така силно контрастира на позата на бабата и дядото на Арчи, които се намират в другата част на снимката.

След раждането на Арчи Хари и Меган го представиха пред света само със снимки, на които се виждаха крачетата му и части от лицето. Вчера обаче те добавиха два нови кадъра към профила си в Инстаграм, за да отбележат кръщенето му.

Според експертите увеличеният образ на 2-месечното бебе показва колко много то прилича на баща си на същата възраст. Някои от тях дори откриват рижавия цвят на косите на Хари в косичката на Арчи.

Кейт бе облечена в елегантен костюм в коралов цвят и носеше едни от перлените обеци на принцеса Даяна. Смята се, че Даяна е била с тях на кръщенето на Хари през 1984 година.

Според Джуди Джеймс на кадъра Кейт е в позиция „готова за бягство“, с която показва неловкост или желание да „понижи статута си", за да не засенчи Хари и Меган. В другия край Камила седи изключително спокойно, с лице, показващо веселие.

Захлупените пред тялото пък ръце на Уилям, лекият наклон на главата и леката усмивка са отличителни белези за човек, който няма да ви пусне да влезете през входа на нощен клуб, докато не си покажете документите за самоличност, коментира Джеймс.

В същото време Чарлз и Дория също сякаш сияят. Според други наблюдатели Уилям сам прави опити да въздържи усмивката си.

"Уилям въобще не изглежда щастлив. А Кейт се усмихва насила. Двамата сякаш нямат интерес да бъдат там", коментират те.

По-голямата сестра на принцеса Даяна - лейди Джейн Фелоус, бе една от първите, които се срещнаха с Арчи, преди принц Чарлз и принц Уилям.

Принц Хари остава изключително близък до семейството на принцеса Даяна след смъртта й. Той приканва лейди Джейн да чете на сватбата му с Меган през май 2018-а. Сестрите на Даяна се запознават с Меган още преди годежа й с Хари, а в интервю през ноември 2017-а тя сама отбелязва колко са важни двете жени за бъдещия й съпруг.

"Чрез лелите на Хари и чрез самия него, разбира се, аз мога по някакъв начин да опозная част от лейди Даяна. И това е невероятно специално за мен", казва Меган.

Баща й - 74-годишният Томас Маркъл, не е бил поканен на кръщенето на Арчи. Той никога не се е срещал и с принц Хари.

По-рано Томас коментира, че с радост би присъствал на церемонията и пожела на внучето си здраве и щастие.