Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Ковачев Кадър: БНТ
Андрей Ковачев Кадър: БНТ

Спекулираше се с името на Сергей Станишев, тъй като кандидатурата му не беше издигната. Ние издигнахме друго име. Теоретично е възможно Станишев да стане председател на Европейската комисия, но в групата не се обсъжда подобно нещо. Това заяви пред БНТ Петър Витанов.

"Няма как да не сме огорчени от това, което се случи. Много съжалявам и няма да забравя, че социалистите не ни подкрепиха в тази ситуация. Сега всички са недоволни. Убеден съм че Урсула фон дер Лайен ще се справи с поставените й задачи, очакваме я в нашата група", заяви евродепутатът Андрей Ковачев.

За мен този пазарлък, който се води, е неприемлив, коментира евродепутатът Ангел Джамбазки. Той заяви, че няма хора от Централна и Източна Европа на ръководни постове.

Илхан Кючюк заяви, че транснационалните листи не са приемливи за малките държави. Има смисъл да се разговаря за това кой ще е председател на ЕК - ако има ясно изявена кандидатура, но и транснационални листи. Манфред Вебер не изложи своята визия за Европа. В него не видяхме кандидата, който ще реши проблемите на Европа, допълни Кючюк.