Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изненадващата смърт на германската актриса Лиза Мартинек шокира германската телевизионна общност.

 47-годишната актриса загина по време на почивка в Италия. Тя била на разходка с лодка заедно със съпруга си - италианския режисьор Джулио Ричарели, в залива Сант'Андрея, който се намира на север от италианския остров Елба.

 Двамата се гмурнали в Средиземно море, актрисата обаче изгубила съзнание във водата. Съпругът й успял да я извади и извикал линейка, като се насочил обратно към залива.

Лекар от италианския град Гросето се е борил с часове, за да спаси живота на Мартинек.

Линейка отвела актрисата до летището на Марина ди Кампо, което се намирало на по-малко от 25 километра от залива. От там тя била откарана с хеликоптер до болница в Гросето.

"3 часа опитвахме да върнем г-жа Мартинек обратно към живота. Не успяхме обаче да възстановим ударите на сърцето й", разказва доктор Лимбруно, цитиран от "Билд".

Резултатите от аутопсията показват, че най-вероятно актрисата е имала сърдечно заболяване, вследствие на което е получила инфаркт, докато е била под водата.

Лиза Мартинек пристигнала със семейството си на остров Елба миналата седмица.   Там тя искала да се подготви за втория сезон на сериала "Die Heiland".

Актрисата има 3 деца - на 4, 7 и 8 години.

В сериала тя играеше в ролята на незрящата адвокатка Роми Хайланд, управляваща кантора заедно с ексцентричната си помощничка Ада Холендър (играна от Ана Фишер).

Роми успява да помага благодарение на феноменалната си памет и остър слух. Филмът е вдъхновен от истинската история на берлинската адвокатка Памела Пабст.

Снимка: Instagram/ lisa_martinek
Снимка: Instagram/ lisa_martinek