Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изследователят на НАСА Питър Джеймс специално за „Космос” разкри какви са двата варианта

Уфолозите и любителите на конспирации приготвиха касите с шампанско, но Питър Джеймс попари надеждите им

Точно когато уфолозите се готвеха да гръмнат бутилките с шампанско и да започнат големия купон, научната общност за пореден път поля със студен душ ентусиазма им.

Причината за всички тези вълнения се оказа едно зашеметяващо откритие на д-р Питър Джеймс, който е част научните екипи на три мисии на НАСА . В новото си изследване, финансирано от агенцията, той установи, че под южния полюс на Луната лежи огромен метален обект.

„Представете си все едно да вземете купчина метал, пет пъти по-голяма от големия остров на Хавай, и да я погребете под земята – заяви професорът по планетарна геофизика в Университета „Бейлър“. – Това е приблизителната големина на неочакваната маса, която открихме.“

Кратерът над тайнствения обект е с овална форма, широк е около 2000 километра, а в дълбочина се предполага, че е няколко километра. Въпреки впечатляващите си размери не може да се види от Земята, тъй като се пада от обратната страна на Луната.

Изследването започва с проучване на гравитацията в този район, тъй като отдавна е установено, че компасите на Lunar Reconnaissance Orbiter там буквално полудяват. Затова лабораторията на НАСА , която изследва гравитационните въздействия –

GRAIL, започва да търси причините за аномалията 

„Когато комбинирахме тези данни със сведенията за лунната топография от лунния разузнавателен орбитър, открихме неочаквано голямо количество маса под басейна на Южен полюс-Ейткен“, обяснява Питър Джеймс.

Любителите на НЛО изтълкуваха това като поредния сериозен сигнал, че под южния полюс на Луната има база на извънземна цивилизация. Какво друго може да е обяснението на огромната маса метал, питат те.

Каква е истината и какво разкри топизследователят на НАСА Питър Джеймс пред "Космос", четете в новия брой на списанието. 

Проф. Питър Джеймс разкри пред "Космос" какво е обяснението за аномалията.
Проф. Питър Джеймс разкри пред "Космос" какво е обяснението за аномалията.