Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако има конкурс за политик със слаб ангел, той убедително ще спечели

Ако има конкурс за политик със слаб ангел, Борис Джонсън е с голям шанс да го спечели. За втори път кариерата му е застрашена заради любовен скандал, и то само дни преди да стане ясно дали ще е следващият премиер на Великобритания.

Джонсън от години се готви за този пост. Веднъж се размина с него през 2016 г. заради грешна стратегия. Бързо обаче се отказа да е външен министър, когато разбра, че правителството на Тереза Мей няма шанс да се справи с Брекзит. Така постепенно си изгради образ на основен неин опонент и след като тя подаде оставка, стана фаворит да я наследи.

Отслабна, подстрига

рошавата си руса

коса,

започна да избягва медийни изяви на живо, където хапливият му език може да го провали. Успешно се пребори с други големи риби в Консервативната партия и когато му оставаше само да победи сегашния външен министър Джереми Хънт, се препъна по много елементарен начин - чрез шумен скандал в дома на младото си гадже.

Вероятно това, че двамата се карат посред нощ, нямаше да е голяма новина, ако съсед не ги бе записал, преди да извика полицията. На записа, предоставен на вестник “Гардиън”, се чува 31-годишната Кяри Симъндс да крещи: “Махни се от мен! Напусни апартамента ми! Просто не ти пука за нищо, защото си разглезен. Не те е грижа за пари или за каквото и да е друго.” От откъслечни реплики става ясно, че вероятно скандалът е започнал от разлято червено вино върху дивана на Симъндс. Джонсън отказва да си тръгне и казва: “Махни се от шибания ми лаптоп.” След това се чува силен звук от нещо счупено.

Дошлите полицаи установяват, че и двамата са добре и решават да не разследват случката. Когато обаче информация за нея стига до медиите, пред жилището на Симъндс се струпват защитници на женските права. Те настояват за обяснение какво се е случило. Причината е, че Джонсън има славата на мъж, който

се държи

безотговорно

и егоистично

в любовните си

отношения

55-годишният политик е с два провалени брака. Има четири официални деца, едно извънбрачно и подозрения за още едно. Изневерите му през годините са многобройни и обикновено придружени със скандали.

Кяри Симъндс е последната любовна тръпка на Борис Джонсън. Съседи обаче направиха достояние на медиите бурен скандал между двамата, който поразклати преднината му за премиер.
Кяри Симъндс е последната любовна тръпка на Борис Джонсън. Съседи обаче направиха достояние на медиите бурен скандал между двамата, който поразклати преднината му за премиер.

Джонсън винаги е отказвал да коментира личния си живот с мотив, че близките му хора не трябва да бъдат въвличани в неговата политическа работа. Така бе и след разправията в дома на младото му гадже. В продължение на два дни той буквално се покри. Не се включи в телевизионен диспут с конкурента си за лидерския пост на Консервативната партия. Това накара много анализатори да повдигнат темата дали човек, който не може да се справи с личните си проблеми, ще е в състояние да управлява правилно Великобритания в такъв труден момент.

В резултат преднината на Джонсън пред Хънт намаля от 27 на 11 процента буквално за един уикенд. В някои издания се появи негова снимка в гръб как стои с приятелката си Кяри сред природата. Явно фотографията трябваше да даде знак, че всичко е наред, след като по-рано политикът бе спипан от папараци да пазарува близко до семейното си жилище и се тиражираха твърдения, че вероятно отново ще се върне при съпругата си Марина Уилър.

Двамата се

разделиха през

миналата година,

след като се разбра за любовната му афера с бившата пиарка на Консервативната партия Симъндс. Разводът им обаче още не е приключил. Най-голямата им дъщеря Лара, която е само 5 години по-малка от сегашното гадже на Джонсън, е споделила пред приятели, че майка ѝ няма да го приеме този път, защото е “егоистичен мръсник”.

За 25 години брак адвокатката Марина Уилър няколко пъти се е разделяла със съпруга си заради негови изневери. За първи път това се случва през 2004 г., когато става известна 4-годишната му любовна афера с писателката Петронела Уайът. Тогава Джонсън е главен редактор на седмично списание, а тя пише за изданието. Петронела е дъщеря на депутата от Лейбъристката партия лорд Удроу Уайът. Отношенията им продължават дълго, защото тя смята, че той ще се разведе. След като това не се случва, дори когато забременява, се разделят. Смята се, че историята за нейния аборт е дадена на медиите от майка ѝ, която била бясна на политика. Още повече, че се появяват твърдения за негова връзка по същото време и с журналистката от “Таймс” Анна Фазакерли. Отношенията им били толкова горещи, че връщайки се от посещение в Китай,

той кацнал в Париж,

за да се види с нея

Скандалът е голям и Джонсън е принуден от тогавашния лидер на торите Майкъл Хауърд да подаде оставка като министър по изкуствата в сянка и зам.-председател на Консервативната партия. Мотивът е, че не е казал цялата истина за аферата си, тъй като става въпрос за личен морал. Трябват му няколко години да се върне в предните политически редици и да бъде избран за кмет на Лондон през 2008 г.

Само след две години обаче отново е по първите страници на таблоидите. Причината са подозрения, че има незаконно дете с изкуствоведката Хелън Макинтайър. За тази му любовна афера се разбира, след като майката се опитва по съдебен ред да забрани на пресата да свързват дъщеря ѝ с Джонсън. Адвокатите на в. “Дейли мейл” обаче успяват да убедят съда, че разкриването на информация за незаконно дете на политика е важно, защото има отношение към това дали неговото поведение е безразсъдно и дали той изобщо е подходящ да заема обществена дължност. Скандалът отново е голям и

Джонсън за втори

път е изгонен от

семейното гнездо

“Като много самотници Борис има нужда да компенсира с това да бъде харесван. Понякога си мисля, че неговата амбиция е следствие от това. Има част от него, която иска за бъде министър-председател, тъй като любовта на неговото семейство и консервативните избиратели не е достатъчна.

Той иска целият свят да го обича”, пише Петронела Уайът през 2016 г., когато бившият ѝ любовник за първи път се кандидатира за лидерския пост на торите, но съпартийците му избраха по-скучната Мей. Дали и този път ще се случи така и ще заложат на по-уравновесения Хънт, ще е ясно на 23 юли.

Джонсън се жени за първи път през 1987 г. за Алегра Мостин-Оуен, след като двамата се запознават в университета в Оксфорд. Бракът им бързо се разпада, защото той започва да изневерява с Марина. Жени се за нея през 1993 г., само 12 дни след първия си развод. Твърди се, че семейните им отношения продължават толкова дълго благодарение на нейната търпеливост – качество, което политикът много ценял у нея и заради което на няколко пъти се връщал с молба отново да продължат заедно.

Според негови близки обаче това вече е минало и ако успее да сбъдне мечтата си да стане министър-председател, ще отиде на Даунинг стрийт 10 с младата си приятелка Кяри, на която до голяма степен дължи и новия си по-укротен публичен образ.

Политикът с втората си жена Марина Уилър, която напусна преди година заради по-младата си приятелка.
Политикът с втората си жена Марина Уилър, която напусна преди година заради по-младата си приятелка.