Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Олдрин първоначално заявява, че са видели НЛО, но след това се отмята

Бъз Олдрин преди няколко години в поредица от интервюта заяви, че с екипажа на "Аполо 11" "може би" са имали близка среща от третия вид по време на лунната разходка.

"Някакъв обект се появи достатъчно близо за наблюдение и Майк (Колинс) реши да разгледа обекта в телескопа. Когато обектът се намираше в едно положение, той се състоеше от редица елипси. На снимките приличаше на нещо от рода на буквата L. Нямаше обяснение.

Разбира се, ние тримата нямахме намерение да крещим: "Хей, Хюстън, някакъв обект се движи до нас и ние не знаем какво е това; можете ли да ни кажете какво е?"

Протоколите на Бъз Олдрин и още трима астронавти за такива любопитни космически срещи бяха изследвани наскоро с помощта на най-новите технологии. Тестът с детектор, извършван от Института по биоакустична биология в Олби, Охайо, използва сложен компютърен анализ на гласовете на космонавтите. И какво мислите, че се доказа?! Че Бъз е абсолютно сигурен, че е видял НЛО.

Когато думите на астронавта се превръщат в световна сензация, той изненадващо коригира изявлението си: "Винаги съм казвал, че това, което видях бе или ракетата, която се отдели от модула или панелите."